You are here
Home > Actualitate > Reacţii vehemente după ce Primăria Capitalei a anunţat că vrea să organizeze Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei: „Vom continua protestele”
loading...

Reacţii vehemente după ce Primăria Capitalei a anunţat că vrea să organizeze Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei: „Vom continua protestele”

Primăria Capitalei intenţionează să organizeze un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, iar reacțiile nu au întârziat să apară.

Mai multe organizaţii civice anunţă pe pagina de Facebook „Corupţia Ucide” că nu vor părăsi Piaţa Victoriei, după ce au apărut informaţii conform cărora Primăria Capitalei intenţionează să organizeze un Târg de Crăciun în această zonă.

Hotnews a relatat marţi că Primaria Capitalei a aprobat organizarea târgului de sărbători „Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă” în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării legilor Justiţiei.

Astfel, se pare că piaţa Victoriei va fi ocupată de târg între 2 -20 decembrie, însă probabil vor fi necesare si câteva zile pentru amenajare. Evenimentul a fost deja aprobat de Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Capitalei, potrivit unor documente.

Imediat după apariţia acestei informaţii, pe pagina de Facebook „Corupţia Ucide” a apărut mesajul „NU plecăm din Piaţa Victoriei!”.

„Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată”, susţin cele 10 organizaţii semnatare ale postării, Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

Ele dau asigurări că protestul anunţat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, „indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituţie pentru a-l împiedica”.

„De asemenea, vom reveni în Piaţa Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor comise de demnitari ai statutului”, avertizează autorii mesajului.

Lasă un răspuns

Top