You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Contestația lui Liviu Dragnea la sechestrul impus de DNA, pe masa judecătorilor. Procurorul a ridicat parțial sechestrul pe salariu
loading...

VIDEO: Contestația lui Liviu Dragnea la sechestrul impus de DNA, pe masa judecătorilor. Procurorul a ridicat parțial sechestrul pe salariu

Liviu Dragnea contestă sechestrul pe avere impus de DNA în dosarul fondurilor europene de la Tel Drum. Avocata liderului PSD susține că nicio instituţie nu a cerut recuperarea vreunui prejudiciu, astfel că procurorul nu ar fi avut dreptul să pună sechestru.

Maria Vasîi a declarat că procurorul DNA a ridicat parțial sechestrul aplicat pe salariul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a transmis Alexandru Costache pentru Telejurnal 14.00.

Procurorul a precizat că banca nu poate pune poprire decât pe o treime din salariul pe care Liviu Dragnea îl primește. Așadar, două treimi îi rămân pentru traiul de zi cu zi.

Însă avocata solicită Înaltei Curți de Casație și Justiție să ridice sechstrul pe toată averea liderului PSD.

Maria Vasîi subliniază că nu sunt probe în acest dosar, că nu există prejudiciu și instituțiile presupus fraudate – Ministerul Fondurilor Europene, Consiliul Județean Teleorman – nu s-au constituit părți civile, deci nu au cerut înapoi banii presupus fraudați.

Liviu Dragnea este acuzat în dosarul Tel Drum de 5 infracțiuni – 2 de abuz în serviciu, 2 de fraudă cu fonduri europene și grup infracțional organizat.

Procurorii DNA au impus sechestru pe averile persoanelor implicate în dosarul Tel Drum. Liviu Dragnea a mers la sediul DNA

Sechestru de peste 27 de milioane de euro pe averea lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Sume similare sunt blocate şi în cazul celorlalţi suspecţi din dosar. Liderul PSD a fost întâmpinat la intrarea în DNA de grupuri de susţinători, dar şi de oameni care l-au huiduit. Jandarmii au intervenit pentru a-i face loc.

La ora 17.58 Liviu Dragnea a ieșit din sediul DNA. El a fost flancat de jandarmi prin mulțimea adunată. Ca și la sosire, nu a făcut niciun fel de declarație.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de suspecții:

DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, președintele al Consiliului Județean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie

NEDA FLOREA, reprezentant al SC Tel Drum SA – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 31.343.799,19 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de dividende

BĂȚĂUȘ MUGUR, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman la data faptelor – sechestru asigurător până la concurența sumei de 127.547.366,34 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, asupra acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare, asupra sumelor de bani datorate acestuia de către terțe persoane,

PIPEREA VICTOR, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 63.999.908,88 lei asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute de acesta, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu, de către terțe persoane,

PREDESCU MARIN, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor – sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 32.203.658,27 lei, asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta, asupra sumelor de bani existente în conturile bancare deținute de acesta, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu, de către terțe persoane.

Prejudiciul estimat în cauză ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni) și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite (2 infracțiuni) este de 127.547.366,34 lei, mai informează DNA.

Potrivit declarației de avere, Liviu Dragnea are un teren intravilan de aproape 3 mii de metri pătrați în Turnu Măgurele. Tot aici are un apartament și un spațiu comercial, 2 autoturisme, o Skoda și un BMW X5, două conturi – unul de 3.000 de dolari și unul de 37 de mii de lei.

ACTUALIZARE Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA la ora 17.30. Câțiva dintre cei prezenți îl huiduie și strigă „Demisia”.

Dragnea a intrat în sediul Direcției Naționale Anticorupție fără să facă declarații.

La sediul DNA este agitație foarte mare. Au venit grupuri de susținători ai PSD. Este și foarte multă jandarmerie, poliție, transmite Alexandru Costache pentru Telejurnal.

O să merg ca să iau în primire sechestrul”, a declarat liderul PSD la Parlament, întrebat dacă se prezintă azi la DNA. Liviu Dragnea se va prezenta la sediul DNA la ora 17.00.

O parte dintre suspecți au venit la DNA, dar sunt nume mai puțin sonore. În cursul zilei de azi este așteptat la DNA și liderul PSD, Liviu Dragnea, a transmis Alexandru Costache pentru emisiunea Aici, Acum.

Potrivit unor surse din rândul avocaților, procurorul de caz din dosarul Tel Drum, Alexandra Lăncrănjan, a aplicat sechestre pe averea suspecților din acest caz, a transmis reporterul Alexandru Costache, de la sediul DNA. Potrivit acelorași surse, în cursul zilei de azi vor fi chemați la DNA suspecții din acest caz pentru a li se aduce la cunoștință faptul că li s-a pus sechestru pe avere, inclusiv liderul PSD, Liviu Dragnea.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală, adică au pus sub acuzare 9 persoane – e vorba de reprezentați ai companiei Tel Drum, dar și pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Acesta este acuzat că, pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman, ar fi organizat un grup infracțional. E vorba de această companie, Tel Drum, care ar fi obținut fonduri naționale, dar și fonduri europene, cu încălcarea legii.

Procurorii vorbesc de două licitații care ar fi fost trucate. Una dintre ele din 2008 și alta din 2009. E vorba despre licitații pentru contracte privind reabilitarea drumurilor județene din județul Teleorman. Mai exact, președintele CJ Teleorman de le acea vreme, Liviu Dragnea, și cei de la Tel Drum, ar fi trucat licitațiile astfel încât ele să fie câștigate de o singură companie – Tel Drum.

Aplicarea sechestrului în acest caz e un pas procedural, după ce săptămâna trecută suspecții au fost puși sub acuzare. Asta înseamnă că suspecții nu își pot înstrăina averea pe toată durata anchetei și a procesului, până la o sentință definitivă, video sursa tvr.ro

Lasă un răspuns

Top