You are here
Home > Actualitate > „De ce ne loviti, suntem fratii vostri!”. Jandarmii au intrat in forta peste protestatari, cei mai vocali lideri din Piata au fost arestati – Video
loading...

„De ce ne loviti, suntem fratii vostri!”. Jandarmii au intrat in forta peste protestatari, cei mai vocali lideri din Piata au fost arestati – Video

Incidente violente in Piata Victoriei, sambata in jurul pranzului. Jandarmii au intervenit in forta impotriva protestatarilor care incearca sa blocheze instalarea targului inventat de Gabriela Firea.

Altercatiile au fost violente, mai multi protestatari, cei mai vocali dintre ei, au fost retinuti de jandarmi. In imaginile de mai jos se poate vedea momentul in care a fost retinuta Angi Serban, una dintre cele mai active protestatare.

Protestatarii i-au acuzat pe jandarmi ca au creat diversiuni pentru a avea motive sa intervina. „De ce ne loviti, suntem fratii vostri!”, au strigat protestatarii.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a precizat ca au fost „ridicate” trei persoane.

„Condamnam ferm actiunile Primariei Municipiului Bucuresti de a ocupa abuziv Piata Victoriei, spatiu cu o simbolistica deosebita pentru protestele care se desfasoara incepind din luna ianuarie a acestui an. Este o actiune provocatoare de cea mai joasa speta la comanda Gabrielei Firea.

Solicitam Primariei Municipiului Bucuresti sa renunte imediat la actiunea de ingradire a Pietei Victoriei si de amplasare a targului de sarbatori. Indemnam cetatenii la proteste ferme, dar NON-VIOLENTE. Trebuie sa oprim aceasta incercare miseleasca si rudimentara a Gabrielei Firea de a descuraja protestele intr-o perioada cand acestea vor fi cruciale pentru viitorul acestei tari.

Ii chemam pe toti cei care ne urmaresc si care sunt in Bucuresti, sa ni se alature in Piata Victoriei pentru a ne exercita dreptul constitutional la protest. Ferm, dar fara violenta!”, a anuntat „Coruptia ucide” imediat dupa aceste violente.

Premierul Mihai Tudose a declarat ca decizia primarului Capitalei de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei nu este cea mai inspirata, el motivand ca, in primul rand, oamenii nu au pe unde sa traverseze si, in plus, este o decizie care se interpreteaza, dat fiind ca acolo au loc proteste. Gabriela Firea spune ca nu vrea sa comenteze afirmatiile premierului, preferand sa isi canalizeze „gandul si energia” catre cinstirea eroilor si identitatea nationala, in contextul zilei de 1 Decembrie.

Lasă un răspuns

Top