You are here
Home > Actualitate > În București s-au aprins luminițele de Crăciun
loading...

În București s-au aprins luminițele de Crăciun

Capitala miroase a sărbătoare în primul rând pentru că a fost Ziua Națională a României, dar și deoarece ieri la ora 19:10 fix s-au aprins luminițele de Crăciun.

Într-un București umed și trist, în care oamenii încă stau în Piața Victoriei și strigă „PSD CIUMA ROȘIE”, luminițele de Crăciun au adus bucurie în sufletele mari și mai ales în cele mici, care de sub umbrele au urmărit acest eveniment care a dat starul sărbătorilor de iarnă.

Am străbătut vineri seara cu mașina centrul urbei de la Piața Victoriei până la Piața Unirii.
În acest an, Primăria Capitalei a decis să fie folosite alături de stele și lumini căzătoare modele din tradiția populară românească, viu colorate. Clopuri, ii, dar și dansatoare stilizate într-un joc al bucuriei, ne impresionează în drumul nostru de la Piața Victoriei până la Piața Unirii. De aici încolo….întuneric!

Parcul din fața magazinului Unirea, care odată era împodobit și care se bucura de prezența unui brad înalt și a căsuțelor de poveste furnizoare de dulciuri și de vin fiert, astăzi era părăsit și trist. Doar oamenii nu îl uitaseră și îl umpleau din obișnuință.

Gătite în straie de sărbătoare și pline de poezie erau și fântânile de pe Bulevardul Unirii, decorate cu luminițe care străpungeau noaptea și realizau un tablou feeric.

Primăria Capitalei, în acest an, a folosit peste 3 milioane de beculețe de tip LED pentru a realiza iluminatul festiv pe un traseu de 33 de kilometri care cuprinde 59 de locații din București (conform declarațiilor celor de la PMB).

Lasă un răspuns

Top