You are here
Home > Actualitate > Un desert pe placul tau si al celor dragi – Prajitura cu suc de fructe
loading...

Un desert pe placul tau si al celor dragi – Prajitura cu suc de fructe

La prima vedere, aceasta prajitura nu pare festiva, dar va fi un desert pe placul tau si al celor dragi, scrie joyofbaking.com. Din moment ce se apropie Pastele, probabil ca te gandesti la cateva retete pe care sa le prepari, asa ca iti recomand sa testezi si aceasta prajitura cu suc de fructe, este un adevarat deliciu.

Mie imi place sa presar vanilie la final si o mananc alaturi de o limonada sau cateva fructe proaspete. Se prepara foarte usor, nu necesita mult timp si se pastreaza foarte bine la frigider. Daca doresti, poti sa mananci aceasta prajitura cu suc de fructe si cu migdale.

Prajitura cu suc de fructe

Reteta este destul de usor de realizat, dar, daca doresti sa-ti iasa perfect, este recomandat sa lasi ouale cateva minute la temperatura camerei inainte sa le folosesti (aproximativ 30 de minute ar trebui sa fie suficient).

INGREDIENTE: 6 oua; 225 de grame de faina integrala; 300 de grame de indulcitor natural; 1 lingura de praf de copt; un praf de sare; 2 linguri de coaja rasa de portocala; 120 de ml de ulei de porumb; 180 de ml de suc de portocale; 1 lingura de extract de vanilie

PREPARARE

Primul pas este sa separi galbenusurile de albusuri si sa le asezi in boluri separate. Acopera-le cu o folie transparenta si lasa-le la temperatura camerei aproximativ 30 de minute.

Incalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius si pregateste doua tavi de 25 de cm adancime (poti sa folosesti si o tava putin mai mare, dar este posibil ca blatul sa iasa mai subtire).

Separat, in castronul de la mixer, pune faina, indulcitorul natural (aproximativ 50 de grame), praful de copt, sarea si coaja rasa de portocala. Amesteca toate aceste ingrediente pana cand se incorporeaza. Pasul urmator este sa adaugi galbenusurile de ou, uleiul de porumb, sucul de portocale si extractul de vanilie. Amesteca in continuare pana cand obtii o compozitie omogena, cremoasa.

Separat, bate albusurile de ou pana cand obtii o spuma. Adauga restul de indulcitor si amesteca in continuare. Toarna usor spuma obtinua din albusuri peste compozitia obtinuta mai devreme si amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn.

Pasul urmator este sa torni compozitia in tavi si sa o lasi la copt aproximativ 50 sau 60 de minute sau pana cand capata o textura aurie. Poti sa incerci blatul cu o scobitoare.

Dupa ce ai scos tavile din cuptor, lasa prajitura sa se raceasca inainte sa o asezi pe un platou. Daca prajitura nu se desprinde foarte usor de tava, poti sa folosesti un cutit sau o spatula pentru a-ti fi mai usor.

La final, presara vanilie sau adauga putina frisca si desertul este gata.

Lasă un răspuns

Top