You are here
Home > Actualitate > Juncker: Amintirea regelui Mihai va fi prezentă în gândurile noastre, mai mult ca niciodată, la momentul președinției UE de către România
loading...

Juncker: Amintirea regelui Mihai va fi prezentă în gândurile noastre, mai mult ca niciodată, la momentul președinției UE de către România

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marți că a aflat „cu profundă tristețe” vestea decesului regelui Mihai I al României, pe care a avut „șansa de a-l cunoaște”, și a subliniat că amintirea acestuia „va fi cu atât mai prezentă în gândurile noastre” la momentul exercitării, în premieră, a președinției UE de către țara noastră.

Îmi aduc aminte cu emoție de întâlnirile noastre și aș vrea în special să aduc un omagiu rolului său din 1997, când a efectuat un turneu în capitalele europene pentru a promova intrarea României în Uniunea Europeană. Douăzeci și doi de ani mai târziu, țara sa, pe care a iubit-o atât de mult, va exercita în premieră președinția Uniunii Europene, în primul semestru din 2019. Va fi un moment important pentru România și un moment important pentru viitorul Uniunii noastre.

Amintirea regelui Mihai, care a traversat perioadele cele mai tragice ale istoriei europene a secolului 20, va fi atunci, mai mult ca niciodată, prezentă în gândurile noastre”, arată Juncker, într-o declarație postată pe site-ul Comisiei Europene, la finalul căreia, atât în nume personal, cât și al instituției pe care o conduce, transmite „cele mai sincere condoleanțe” familiei regelui Mihai și românilor.

Regele Mihai a murit, marți, la vârsta de 96 de ani, la reședința din Elveția, a anunțat Casa Regală.

Lasă un răspuns

Top