You are here
Home > Actualitate > Un jandarm a primit o pedeapsă de 1 ani şi 7 luni de închisoare CU AMÂNARE, deși a condus sub influenţa alcoolului și a părăsit locul accidentului
loading...

Un jandarm a primit o pedeapsă de 1 ani şi 7 luni de închisoare CU AMÂNARE, deși a condus sub influenţa alcoolului și a părăsit locul accidentului

Judecătorii militari ieşeni au sancţionat un jandarm acuzat de conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului cu o pedeapsă cu amânare.

Plutonierul adjunct Gheorghiţă Jitaru, din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a primit o pedeapsă de 1 ani şi 7 luni de închisoare. Tribunalul Militar din Iaşi a amânat însă pedeapsă invocând cazierul „curat” al inculpatului, precum şi faptul că acesta a recunoscut faptele. Pedeapsa cu amânare primită de jandarm înseamnă că aceasta devine efectivă doar în cazul în care acesta mai comite alte fapte în perioada termenului de încercare. De asemenea, jandarmul va rămâne şi fără cazier dacă nu recidivează în acest timp.

Potrivit acordului de recunoaştere, fapta lui Gheorghiţă Jitaru a avut loc în data de 27 septembrie 2016, atunci când, în jurul orei 18.00, a provocat un accident de circulaţie fără victime. Cu un vehicul Audi înmnatriculat în Germania, jandarmul a lovit însă şase maşini care erau parcate pe marginea drumului. După accident, Jitaru nu a oprit ci şi-a continuat deplasarea, abandonând, ulterior, autoturismul. Acesta a fost găsit mai apoi, alături de fiul său, în apropiere de maşina abandonată.

Pe vremea lui Ceausescu facea BD din secunda urmatoare…

„Plutonierul .adj. Gheorghiţă Jitaru a fost condus la sediul Politiei municipiului Bacău, unde a fost testat cu aparatul etilotest la ora 22:41, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, la o diferenţă de o oră între ele”, se arată în motivare. Pe lângă pedeapsă, jandarmul a mai fost obligat să presteze şi muncă în folosul comunităţii.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Top