You are here
Home > Actualitate > „Cenușăreasa Europei”! Tara cu cei mai multi saraci care traiesc sub nivelul sărăciei absolute
loading...

„Cenușăreasa Europei”! Tara cu cei mai multi saraci care traiesc sub nivelul sărăciei absolute

În 2016, familiile cu un venit foarte scăzut sau fără un loc de muncă constant din Italia au atins cifra de 18 milioane, potrivit statisticilor Eurostat. 4,7 milioane de italieni trăiesc sub nivelul sărăciei absolute. Numărul persoanelor vulnerabile a scăzut cu 3,3 milioane în Polonia, mai mult de 1 milion în România şi cu aproximativ 530.000 în Bulgaria.

Numărul italienilor expuşi riscului de sărăcie a crescut cu peste 3 milioane de la criza financiară din 2008, marcând astfel cea mai mare creştere în rândul naţiunilor europene, scrie bloomberg.com. Tendinţa a continuat anul trecut, în ciuda revenirii ţării la creşterea economică.

Potrivit statisticilor Eurostat, în 2016, italienii au fost clasificaţi conform normelor statistice ale Uniunii Europene, deoarece numărul persoanelor cu un venit foarte scăzut sau fără un loc de muncă constant a atins cifra de 18 milioane.

În aceeaşi perioadă, numărul persoanelor vulnerabile a scăzut cu 3,3 milioane în Polonia, cu mai mult de un milion în România şi cu aproximativ 530.000 în Bulgaria. Numărul persoanelor expuse riscului sărăciei a scăzut şi în mai multe economii din zona euro, inclusiv în Germania.

4,7 milioane de italieni abia supravieţuiesc Anul trecut, 30% din persoanele care locuiesc în Italia au fost expuse riscului sărăciei sau excluziunii sociale, faţă de 28,7% în 2015, a precizat miercuri Istat. Această cifră este comparabilă cu 25,5% în 2008, înainte ca Italia să intre într-o recesiune dublă, care s-a încheiat la jumătatea anului 2014.

Numărul italienilor care trăiesc sub nivelul sărăciei absolute sau cei care nu pot cumpăra un coş de bunuri şi servicii necesare a ajuns anul trecut la 4,7 milioane, în creştere faţă de aproape 1,7 milioane în 2006, a afirmat Istat într-un raport anterior. Sărăcia absolută a naţiunii aproape s-a triplat în ultimul deceniu.

La începutul acestui an, guvernul a alocat fonduri pentru un nou instrument de sprijinire a veniturilor, care vizează cele mai sărace gospodării ale ţării, care pot primi câte 490 de euro pe lună. Proiectul de buget al guvernului pentru 2018 prevede că programul va avea un impact neglijabil asupra finanţelor publice.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Top