You are here
Home > Actualitate > Discursul lui Pătraru dedicat regelui Mihai care a urcat TVR 1 în topul audienţelor
loading...

Discursul lui Pătraru dedicat regelui Mihai care a urcat TVR 1 în topul audienţelor

Ediţia „Starea Naţiei“ cu jurnalistul Dragoş Pătraru, din data de şase decembrie, a urcat TVR 1 în topul primelor staţii TV pe toate targeturile de audienţă, într-o emisiune dedicată Regelui Mihai.

În ediţia de miercuri seară, de pe şase decembrie, Dragoş Pătraru şi-a început emisiunea cu un moment în memoria Regelui Mihai, având genericul „La revedere, Sire!“ şi a reuşit să atragă în faţa micilor ecrane 440.000 de români din întreaga ţară, potrivit Pagina de Media.

Astfel, la nivel naţional, „Starea Naţiei“ a fost văzută de 440.000 de români, dintre care peste 250.000 de la oraşe. Pe segmentul comercial, TVR 1 a reuşit să urce în topul audienţelor, ajungând pe locul patru, cu aproape 70.000 de telespectatori între 18 şi 49 de ani.

Momentul dedicat Regelui Mihai s-a viralizat şi pe net. Postarea de pe contul „Starea Naţiei“ are, la ora publicării acestui articol, aproape 2.300 de share-uri şi peste 3.700 de like-uri.

„O istorie la care puţini români mai au acces în ultima vreme“

„V-aţi simţit vreodată foarte, dar foarte vinovaţi atunci când a murit cineva apropiat dar căruia aţi simţit, în acel moment, că nu i-aţi acordat nici timpul, nici dragostea şi nici respectul pe care le merita? Se întâmplă, de obicei, atunci când ne mor bunicii. Acei bunici care, eventual, ne-au crescut. Aceia care aşteaptă de la noi măcar câte un telefon, din când în când. O vizită, cinci-zece minute, măcar, în care să se uite la noi şi să vadă, cu ochii lor îngăduitori, ce am devenit“, şi-a început Dragoş Pătraru discursul.

„Pentru noi, pentru români, regele Mihai asta a fost. Un bunic îngăduitor pe care am sperat că-l vom avea mereu la dispoziţie, veghindu-ne de la distanţă. Discret, ca în întreaga existenţă, regele a închis în urmă-i uşa reşedinţei din Elveţia, în timp ce în faţă i se deschid larg porţile istoriei mari. O istorie la care puţini români mai au acces în ultima vreme. Relaţia noastră ca popor cu regele Mihai n-a fost niciodată în ultimii 70 de ani armonioasă şi normală. Ai noştri ne-au ascuns ani de-a rândul chiar existenţa Majestăţii Sale (…)“ a continuat jurnalistul.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Top