You are here
Home > EXTERN > International > Glumetul planetei catre Donald Trump dupa ce a fost catalogat drept „senil” de către Phenian după ce a luat decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului
loading...

Glumetul planetei catre Donald Trump dupa ce a fost catalogat drept „senil” de către Phenian după ce a luat decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului

Miercuri, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel și a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Președintele american a mai anunțat și că în următoarele zile, vicepreședintele Mike Pence, va efectua o vizită în Orientul Mijlociu.

Majoritatea statelor lumii au condamnat decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului. Acestora li s-a alăturat și Coreea de Nord.

Autoritățile de la Phenian au criticat decizia președintelui Donald Trump și l-au catalogat pe acesta drept „senil” pentru declarația făcută.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Coreea de Nord a arătat că țara sa „condamnă ferm” decizia americană cu privire la Ierusalim și că:„Această inițiativă arată clar lumii întregi cine este deconstructorul păcii și al securității mondiale, paria și criminalul în comunitatea internațională”.
El a mai adăugat că: „Statele Unite vor fi responsabile de consecințele acestui act periculos și diabolic”, exprimându-si totodata susținerea și „solidaritatea cu poporul palestinian și arab în lupta pentru drepturile legitime”.

Lasă un răspuns

Top