You are here
Home > Actualitate > Avertizare ANM de ploi şi ninsori, în toată ţara! Care sunt zonele vizate!
loading...

Avertizare ANM de ploi şi ninsori, în toată ţara! Care sunt zonele vizate!

Meteorologii au veşti proaste pentru sfârşitul acestei săptămâni, întrucât începând de sâmbătă dimineaţa până duminică seara, în toată ţara vor fi ploi şi ninsori, iar în unele zone se va forma polei.

La munte, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 70-90 kilometri pe oră.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de sâmbătă dimineaţa se vor înregistra precipitaţii mixte în vest, nord şi centru, predominant ninsori la munte şi intensificări ale vântului.

Până duminică seara, aria precipitaţiilor va cuprinde toate regiunile.

În vestul, nordul şi centrul ţării, sâmbătă vor fi precipitaţii la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică mai ales sub formă de ninsoare, scrie Mediafax.

La munte vor predomina ninsorile şi izolat vor fi condiţii de polei.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70 – 90 de kilometri pe oră, iar ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea redusă.

Intensificări temporare vor fi şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice şi sudice, unde se vor atinge 50 – 70 de kilometri pe oră.

Informarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie este în vigoare de sîmbătă de la ora 8.00 până duminică la ora 20.00.

Lasă un răspuns

Top