You are here
Home > NEWS > Articole > Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu: „Principesa Margareta nu devine regină!”
loading...

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu: „Principesa Margareta nu devine regină!”

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, susține că Principesa Margareta nu devine Regină, nici măcar în logica noului statut, care nu reflectă decât dorința Regelui Mihai.

„Contrar celor spuse în diferite publicații, Principesa Margareta nu devine Regină, nici măcar în logica noului statut, care nu reflectă decât dorința Regelui Mihai. Textul spune altceva: Principesa are vocația de a deveni Regină în caz că se restaurează monarhia.

Singura modificare este că Principesa Margareta devine de jure șef al Casei Regale (în virtutea aceluiași nou statut care nu reflectă decât dorința Regelui Mihai). Modul de adresare rămâne același: Altețea Voastră Regală.

Cât despre titlul de Custode al Coroanei, el este o invenție. Stricto sensu, custode al coroanei e domnul Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Național de Istorie, unde se află coroana României. Titlul inventat afirmă însă vocația Principesei de a deveni Regină în caz că se restaurează monahia și cu condiția ca Parlamentul să aprobe noul statut. Are, așadar, rostul lui”, susține Theodor Paleologu într-o postare pe contul său de Facebook.

Sursa: historia.ro

Lasă un răspuns

Top