You are here
Home > NEWS > Articole > L-au imbracat in ginerica si l-au legat cu lanturi de un carucior, ca sa il aduca in fata altarului, ca trebuia sa se insoare. Cum arata nevasta barbatului
loading...

L-au imbracat in ginerica si l-au legat cu lanturi de un carucior, ca sa il aduca in fata altarului, ca trebuia sa se insoare. Cum arata nevasta barbatului

Ce te faci daca viitorul tau sot are indoieli si nu mai vrea sa se insoare?

Mireasa din clipul video de mai jos a gasit leac pentru razgandeala sotului: l-a legat cu lanturi de un carucior si l-a tras pana in fata preotului, printre invitati.

Din fericire, totul a fost teatru, cei doi dorind sa aiba o nunta atipica, despre care se va vorbi multi ani de acum inainte.

Femeia si-a facut intrarea tragand dupa ea un carucior pe care se afla, legat cu lanturi, viitorul ei sot, imbracat la patru ace. Cand a trecut printre invitati, toti au inceput sa rada.

Iata momentul:

Cele mai bizare tradiții de nuntă din lume

Crezi că tradiţiile noastre de nuntă sunt bizare şi ai de gând să interzici, când te vei mărita, să fii furată ori să ţi se pună batic?

E nimic în comparaţie cu ce li se întâmplă mireselor şi mirilor din alte ţări! Lumea e plină de bizarerii când vine vorba de ceremonialul nupţial, unele obiceiuri frizând ridicolul, altele fiind demne de “cascadorii râsului”.

Arhaice obiceiuri barbare supravieţuiesc în Somalia, unde mirele trebuie să-şi lovească mireasa în cap în timpul ceremoniei nupţiale, pentru ca aceasta să ştie de la bun început că trebuie să i se supună toată viaţa. Sperăm doar că, în timpurile noastre, gestul este doar unul simbolic şi nu provoacă leziuni şi durere.

…iar groenlandezii le trag de păr

Tot din era cavernelor vine şi ritualul care cere ca, în Groenlanda, mirele să meargă acasă la mireasa lui, să o înşface de păr şi să o târască până la locul consacrat nunţii. Încă o dată sperăm că, în prezent, miresele merg de bunăvoie la cununie, cu un zâmbet fericit pe chip, iar viitorii parteneri de cuplu păşesc pe lângă ele, atingându-le simbolic pletele coafate festiv.

În Insulele Cook, mireasa traversează o punte vie

15 insule situate în Pacificul de Sud sunt reunite într-un stat cu circa 19.000 de locuitori, denumit Insulele Cook. Aici se păstrează vie o străveche tradiţie de nuntă, care cere ca mireasa să ajungă la mirele ei călcând pe un covor… de trupuri umane. Rudele şi prietenii de sex masculin ai celor două familii se întind pe pământ şi fac un pod pe care păşeşte tânăra până la locul în care o aşteaptă alesul ei.

În India, urâtele primesc drept soţ un câine sau un ţap

În unele zone din India persistă, şi în zilele noastre, o superstiţie potrivit căreia fetele lipsite de vino-ncoa sau cele care s-au născut cu malformaţii ar fi posedate de “Ucigă- l toaca”. Sau ar fi blestemate de fantome. Iar singura modalitate de a le elibera de blestem ar fi cununia cu un animal domestic – de regulă, un câine sau un ţap. Bietele tinere sunt gătite ca orice mireasă şi suportă întregul ceremonial, chit că “mirii” lor au patru picioare.

Ceremonia respectă toate datinile şi este la fel de costisitoare ca o nuntă. După un timp, când obştea consideră că tinerele “soţii” sunt “purificate”, iar animalele şi-au îndeplinit misiunea de a speria spiritele rele, fetelor li se permite, în sfârşit, să îşi găsească soţi… umani.

Tot în India, verigheta sau inelul ce consfinţeşte uniunea cuplului e purtat de mireasă nu pe inelar, ci pe un deget de la picior. Şi mai există o diferenţă: acest inel semnifică numai oficierea logodnei. Urmează alte ritualuri, în care familiile celor doi fac schimb de dulciuri şi de cadouri, apoi ceremonia propriu-zisă de nuntă, care se încheie cu ghirlandele de flori pe care mirii şi le petrec unul altuia pe după gât – simbol că s-au acceptat reciproc ca parteneri de viaţă.

Cuplurile malaysiene nu merg trei zile la toaletă

Însurăţeii din cadrul unei comunităţi malaysiene – Tidong din Sandakan, Sabah – au nevoie de multă tărie sufletească şi trupească pentru a porni cu dreptul în viaţa de cuplu. O tradiţie cel puţin bizară le interzice să folosească toaleta timp de trei zile şi trei nopţi, pentru a nu avea ghinion în căsnicie! Dacă vreunul dintre ei nu respectă tradiţia, se spune că mirii vor divorţa, le vor muri copiii sau vor fi infertili. Pentru a face faţă provocării, cei doi nu mănâncă şi nu beau aproape deloc în timpul ceremoniei nupţiale şi în următoarele zile.

Dovezi de supunere în Insulele Java

Dinţii miresei vopsiţi în negru echivalează, în tradiţia Insulelor Java, cu o declaraţie de supunere pentru toată viaţa a femeii în faţa celui pe care îl ia de bărbat. Aceeaşi semnificaţie o are şi momentul ceremonial în care ea îi spală picioarele mirelui.

Mirii sunt daţi cap în cap, la propriu, în Pacific

Un trib de pe o altă insulă din Oceanul Pacific, Negreto, respectă şi astăzi o cutumă aparent hazlie: “ofiţerul stării civile” îi apucă de ceafă pe cei doi miri şi le ciocneşte capetele. Este semn că le-a unit destinele.

În Grecia, fertilitatea e prevestită… din pridvor

În Grecia, în timpul petrecerii de nuntă, mireasa alege un invitat de sex masculin cât mai tânăr, preferabil adolescent, îl aşază în poala ei, îi pune un colac în jurul gâtului şi începe să muşte din el. Soţul trebuie să-şi recupereze nevasta şi să o ducă în casă, trecând peste un pridvor uns cu miere. Mai întâi însă, tânăra trebuie să arunce cu o rodie în uşă, iar dacă fructul se sparge şi măcar un sâmbure rămâne lipit de pridvor, e semn că vor avea mulţi copii.

Lasă un răspuns

Top