You are here
Home > Actualitate > ANSVSA: România nu a fost notificată oficial cu privire la distribuția pe teritoriul țării a laptelui praf contaminat cu Salmonella din Franța
loading...

ANSVSA: România nu a fost notificată oficial cu privire la distribuția pe teritoriul țării a laptelui praf contaminat cu Salmonella din Franța

Direcția Generală franceză pentru Sănătate a anunțat că autoritățile din Franța au dispus retragerea de la vânzare a unor loturi de lapte pentru copii după ce 20 de bebeluși au fost infectați cu Salmonella, conform publicației La Depeche.

Lapte praf consumat de bebelușii care s-au infectat cu Salmonella Agona, a fost produs în perioada iulie-noiembrie la o fabrică a companiei LNS (Lactalis).

A fost dispusă de către autoritățile sanitare franceze retragerea temporară de la comercializare a produselor lactate pentru bebeluși fabricate de mărcile Picot, Pepti Junior și Milumel.

Potrivit ANSVSA, România, nu a primit nicio notificare oficială din partea Comisiei Europeane sau din partea structurilor omoloage din Franța, cu privire la distribuția pe teritoriul țării noastre a laptelui praf contaminat cu Salmonella.

Informațiile primite până în acest moment, prin Punctul Național de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje din România (PNC SRAAF RO), arată că distribuția produselor contaminate s-a făcut către state terțe din Asia și Africa.

ANSVSA a solicitat informații suplimentare, în legătură cu eventuala distribuție a acestor produselor incriminate pe teritoriul României și în cazul în care România va fi notificată oficial de către Comisia Europeană sau de către PNC SRAAF Franța, cu privire la o eventuală distribuție pe teritoriul țării noastre a acestora, vor fi informate de îndată toate instituțiile competente pentru gestionarea și finalizarea în cel mai scurt timp a acestei situații, în scopul de a proteja sănătatea consumatorilor.

Lasă un răspuns

Top