You are here
Home > Actualitate > Se întâmplă în Parlamentul României: În timp ce Opoziția fluiera și bătea în bănci, legile care au scos oamenii în stradă au fost votate în grabă și vor fi înregistrate la Senat
loading...

Se întâmplă în Parlamentul României: În timp ce Opoziția fluiera și bătea în bănci, legile care au scos oamenii în stradă au fost votate în grabă și vor fi înregistrate la Senat

Deși oamenii au ieșit cu miile în stradă și au protestat, răspunsul la acțiunile lor a fost doar graba PSD-ului de a vota legile care i-au scos pe oameni la proteste.

Luni au trecut de votul final de la Camera Deputaților proiectele de lege: Modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistraților cu 179 de voturi „pentru”și 90 de voturi „împotrivă” și Modificarea legeii ANI, proiect al lui Florin Iordache(privind încetarea interdicțiilor care nu se mai aplică aleșilor) cu 167 de voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă” și 2 abțineri.

Deși opoziția a făcut tot ceea ce a putut pentru a întârzia votarea celor două legi controversate, imediat după încheierea ședinței solemne pentru Regele Mihai, acestea au fost votate rapid și vor merge la Senat, camera decizională.

Se pare că și Biroul Permanent al Senatului a fost convocat la ora 18:00 pentru a fi înregistrate cele două proiecte de lege și pentru a intra la vot în plenul Senatului.
Deputații majoritari, cei ai PSD au hotărât să sfideze strada și Opoziția. Cele două legi controversate au fost votate într-o ședința convocată doar cu trei ore înainte.

Lasă un răspuns

Top