You are here
Home > Actualitate > Florian Bodog: 900 de doze de imunoglobulină pentru întărirea sistemului imunitar ajung în noaptea de marți spre miercuri în România
loading...

Florian Bodog: 900 de doze de imunoglobulină pentru întărirea sistemului imunitar ajung în noaptea de marți spre miercuri în România

Imunoglobulina se obține din plasmă sanguină umană care prelucrată, conține anticorpi ce protejează organismul împotriva bolilor.

Marți, ministrul Sănătății, Florin Bodog, a declarat că 900 de doze de imunoglobulină pentru întărirea sistemului imunitar ajung în România în această noapte cu o cursă Lufthansa și că va face astfel încât acestea să ajungă la copiii care au nevoie.

Întrebat de criza de imunoglobulină care există în țara noastră, cu toate că ministerul Sănătății a trimis 2.200 de doze despre care directorii spitalelor spun că nu au nevoie, ministrul Florian Bodog a spus: „Există mai multe tipuri de imunoglobulină. Ceea ce s-a trimis în spitale, cele 2.200 de doze, sunt doze pentru secțiile de terapie intensivă, pentru pacienții în stare gravă, iar pentru celelalte 900 de doze este vorba despre imunodeficiențele primare”.

Florian Bodog, referindu-se la cele 900 de doze de imunoglobulină care urmează să sosească în România, a spus: „Cele 900 de doze au fost plătite și, din informațiile pe care le am, în această noapte vor veni cu o cursă Lufthansa. Asta am fost informat în cursul zilei de ieri de către domnul director Adrian Ionel de la Unifarm. Toate spitalele au comandă depusă la Unifarm și vom manageria aceste stocuri în așa fel încât imunoglobulină să ajungă acolo unde e nevoie de ea, acolo unde sunt copii care asteaptă această imunoglobulină, e vorba despre deficiențele primare”.

Lasă un răspuns

Top