You are here
Home > Actualitate > Ministrul Agriculturii „salivează” când vede felurile bune de mâncare din carne de oaie în farfurie
loading...

Ministrul Agriculturii „salivează” când vede felurile bune de mâncare din carne de oaie în farfurie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a continuat campania „Alege Oaia”(începută anul acesta de ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale), la Horeca School, una dintre cele mai prestigioase unități de învățământ particular din România, unde oaia, animalul preferat al ministrului Agriculturii, a ajuns pe masa bucătarilor și chef-ilor. Aceștia au preparat-o în mai multe feluri de mâncare, atât de bune încât l-au făcut pe Petre Daea să saliveze.
„Eu nu sunt un gurmand, dar, ca orice om, salivez. Nu ești viu, dacă nu salivezi. Ori eu cred că sunt viu”, a spus Petre Daea.
Cursanții acestei școli de prestigiu în domeniu, au avut examenul final luni și au primit ca temă pentru proba practică carnea de oaie pe care să o prepare în specificul diferitelor bucătării internaționale.
Horeca School dispune de laboratoare proprii, utilate astfel încât participanții la cursuri pot exersa „hands on” temele din modulele de inițiere, precum și cele de la cursurile intensive tematice, împreună cu instructorii sau mentorii lor.
Petre Daea le-a spus jurnaliștilor prezenți la eveniment: „Aș vrea să nu plecați de aici până nu gustați preparatele, pentru a avea feedback-ul necesar că totul a fost în regulă.”

Campania „Alege oaia” urmărește informarea consumatorului asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, dar și dezvoltarea unei culturi culinare în legătură cu consumul cărnii de oaie.

Lasă un răspuns

Top