You are here
Home > Actualitate > STAȚIUNI BALNEARE DIN ROMÂNIA UNDE POȚI MERGE LA CURĂ ȘI IARNA
loading...

STAȚIUNI BALNEARE DIN ROMÂNIA UNDE POȚI MERGE LA CURĂ ȘI IARNA

Ai putea crede că iarna nu poți să te duci la băi. Nimic mai puțin adevărat. Profită de prețurile mai mici și mergi la o cură de sănătate și relaxare în stațiunile balneare din România. Află care sunt cele mai populare și care sunt indicate în cazul afecțiunilor de care suferi tu.

BĂILE FELIX (la 8 km de Oradea)

Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România. Apele termale au temperaturi între 20 și 49 grade C. Se poate face baie și în bazinele exterioare, cu intrare în apa prin interior.

Indiații: reumatism, afecțiuni neurologice și ginecologice.

SOVATA (Județul Mureș)

Stațiunea cunoscută, în special, pentru lacul sărat Ursu poate fi frecventată și iarna. În acest anotimp, băile calde în cadă sau bazin (cu apă minerală sărată din lacurile Ursu, Aluniș, Verde etc.) se vor face în interior.

Indicații: afecțiuni ginecologice (insuficiență ovariană, sterilitate, infecții), boli degenerative, inflamatorii și reumatismale (dureri articulare, artroză, spondiloză cervicală).

BĂILE-OLĂNEȘTI (Județul Vâlcea)

Într-un cadru natural frumos, poți face o cură cu ape minerale la Olănești. Stațiunea este unică datorită unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici. Aici, mai poți beneficia de masaje cu ierburi tămăduitoare, cataplasme și prișnițe. Bineînțeles, plimbările vor completa tratamentul.

Indicații: alergii afecțiuni renale și ale sistemului nervos periferic.

SLĂNIC-MOLDOVA (Județul Bacău)

“Perla Moldovei” este o stațiune renumită pentru izvoarele sale de apă carbonate, bicarbonate, ușor sulfuroase, clorate, sodice și hipertonice. Specialiștii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Air-les-Bains etc. Se poate face cură internă cu apa acestor izvoare. Pacienții pot beneficia de mofete. Acestea sunt emanații de bioxid de carbon, provenite din activități postvulcanice și sunt amenajate astfel încât pacienții să poată face inhalații.

Alte tratamente care pot fi făcute la Slănic-Moldova sunt: aerosoli, băi cu apă minerală încălzită, inhalații cu ape minerale și medicamente prescrise, kinetoterapie, hidroterapie, psihoterapie, meloterapie, electroterapie, gimnastică medicală.

Indicații: tulburări digestive, hepatobiliare, reumatism degenerativ, boli endorine, ginecologice (mai ales în sindrom ovarian menopauzal) și respiratorii.

EFORIE NORD, TECHIRGHIOL, MANGALIA (Județul Constanța)

Toate aceste stațiuni au centre balneare care folosesc nămol din lacul Techirghiol, apă din lac și apă de mare salină, precum și infuzii din plante.

Indicații: afecțiuni reumatismale și locomotorii, pneumologice, ale sistemului nervos, dermatologice, vasculare. Se pot face tratamente cu nămol, băi calde, sau, în bazinul interior, cu apă de mare sau cu apă din lacul Techirghiol, masaj, kinetoterapie etc.

CUM FOLOSEȘTI NĂMOLUL TERAPEUTIC

Nămolul terapeutic extras din lacul Techirghiol se folosește sub formă de ungeri la rece, băi de nămol și împachetări calde. Oncțiunea cu nămol rece se face doar vara, pe malul lacului. Baia generală caldă de nămol se face oricând folosind nămol diluat în apă clorurosodică din lac. Temperatura de aplicare este de 37-39 grade C. Durează 20-25 de minute. Temperatura este menținuta aproape constantă prin adăugarea unei cantități de apă caldă după 10 minute de la aplicare. Dupa expirarea timpului, pacientul face un duș cald pentru îndepărtarea nămolului, apoi unul rece scurt, pentru împiedicarea vasodilatației.

Lasă un răspuns

Top