You are here
Home > Actualitate > Placintele De Craciun (Mince Pies)
loading...

Placintele De Craciun (Mince Pies)

Desi la noi nu sunt foarte cunoscute, placintele cuc arne sunt un fel de mancare traditional de Craciun in multe tari din lume. Asa ca haideti sa vedem care este povestea lor!

Initial Mince Pies au fost umplute cu carne de miel, insa astazi ele sunt cunoscute ca fiind placinte umplute cu un amestec de fructe uscate. Ele au o forma ovala care este asociata cu ieslea lui Iisus, iar partea de sus este menita sa semene cu scutecele Sale.

Aceste placinte sunt un simbol al Craciunul in Marea Britanie inca din timpuri foarte indepartate. Oamenii foarte bogati le serveau la petreceri in diferite forme. Cine servea astfel de placinte era bogat si isi permitea sa angajeze cei mai buni patiseri pentru a le prepara. In zilele noastre, ele sunt preparate in forma rotunda si se consuma calde sau reci, umplute in mare parte cu o varietate de fructe uscate.

Conform unui obicei care dateaza din Evul Mediu, daca mananci cate o placinta de acest fel in fiecare noapte de Craciun la ora 12, vei avea fericite in toate cele 12 luni ale anului. In Ajunul Craciunului, copii din Marea Britanie obisnuiesc sa lase in fata casei aceste placinte, un pahar de brandy si un mrocov pentru Mos Craciun si renii sai.

Lasă un răspuns

Top