You are here
Home > Actualitate > Efectele Codului Fiscal! 80% dintre firme nu vor mai putea direcţiona bani pentru proiecte sociale
loading...

Efectele Codului Fiscal! 80% dintre firme nu vor mai putea direcţiona bani pentru proiecte sociale

80% dintre firme nu vor mai putea direcţiona douăzeci la sută din impozitul pe profit, din cauza noului Cod Fiscal, iar asta va afecta inclusiv strângerea de fonduri pentru construirea noului spital destinat copiilor bolnavi de cancer.

Acesta este ultimul Crăciun în care companiile cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro pe an mai pot sponsoriza proiecte derulate de ONG-uri, scrie stirileprotv.ro

În salonul numărul 1 al secţiei de oncologie pediatrică, dăm peste un miracol. Numele lui este Adi şi este copilul în faţa căruia medicii s-au închinat după ce şi-a revenit dintr-o comă de trei săptămâni.

Părinţii l-au dus la doctor pentru că tușea şi, după tratamente ratate, au realizat că are cancer. Când a ajuns la Marie Curie, era inconştient.

Bunica lui Adi: ”Coboram plânsă şi mă rugam pentru el şi poate Dumnezeu s-a uitat la mine şi a văzut lacrimile mele şi sper în continuare ca o să fie bine.”

Pentru Adi, vor urma luni grele de tratament. Unii ajung în aplazie, adică organismul lor nu mai are imunitate. Cu toate acestea, împart o singură toaleta toţi cei 60 de copii şi aparţinători, iar riscul de infecţii fatale e uriaş.

Durata medie a unui tratament e de opt luni . Practic, îşi trăiesc la comun durerile, speranţele şi nevoile.

Gabriela Mavrodin, seful secției de oncologie pediatrică Marie Curie: ”Aici îşi fac şi temele şi totul se întâmplă la masa asta de mâncat. Mănâncă în saloane că n-au sala de mese, de gimnastică.”

Toate aceste dorinţe şi-au găsit loc în planurile asociaţiei ″Daruieste Viată″⁣, care a început lucrările la noul spital, în curtea de la Marie Curie.

Noi toţi putem la salvarea copiilor suferinzi cu un SMS la 8844 cu textul SPITAL, care înseamnă o donaţie lunară de 2 euro.

Noul spital va avea 8000 de metri pătraţi şi 97 de paturi. Vor exista săli de clasă, loc de joacă, cinematograf, sală de recuperare, iar la subsol buncăre de radioterapie.

Întregul spital va reproduce o lume de poveste, pentru că micuţii bolnavi să ducă mai uşor lupta cu boala. Oamenii de afaceri mai au la dispoziţie doar două săptămâni în care pot dona 20% din impozitul pe profit către această cauză, iar pentru firmele mici cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro, acesta e ultimul an în care mai pot ajuta.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Top