You are here
Home > Actualitate > BRITANICII SUNT NERVOȘI PENTRU CĂ ROMÂNII ȘI POLONEZII LUCREAZĂ LA RESTAURAREA BIG BEN!
loading...

BRITANICII SUNT NERVOȘI PENTRU CĂ ROMÂNII ȘI POLONEZII LUCREAZĂ LA RESTAURAREA BIG BEN!

Un nou scandal ia amploare în Marea Britanie și-i are în centrul atenției pe români și polonezi, care au stârnit un val de nemulțumiri în legătură cu restaurarea simbolului britanic Big Ben.

Mai exact, englezii au luat foc la auzul veștii că regulile interne ale Uniunii Europene prevăd încredințarea proiectului printr-o procedură deschisă tuturor țărilor membre. “Regulile nebune ale Uniunii Europene dau ocazia constructorilor polonezi și români, care se ocupă de acoperișuri, să restaureze Big Ben” titrează The Sun. Cei care susțin Brexit-ul spun acum că asta demonstrează clar că Uniunea Europeană controlează fiecare aspect al vieții britanicilor.

Membrul Comisiei de Restaurări și Renovări din Parlamentul Marii Britanii, Jacob Rees-Mogg spune că decizia de a permite tuturor țărilor comunitare să aibă acces la proiectul Big Ben este o dovadă că Uniunea Europeană e mai presus de democrație.

Oficialul declară că susține competiția, dar că un simbol atât de important al britanicilor trebuie să rămână o dovadă a îndemânării meșteșugarilor locali. “E ca și cum ai insista ca bijutierul Coroanei să fie străin”, spune Rees-Mogg care insistă asupra faptului că legile europene nu au dreptul să intervină asupra modului în care acest simbol național e restaurat.

Proiectul de 29 de milioane de lire sterline care prevede restaurarea Turnului Elizabeth în care se găsesc clopotul Big Ben și faimosul ceas, e accesibil tuturor firmelor europene, în conformitate cu stricta legislație comunitară care încurajează competiția la nivel european, precum și libera circulație a mărfurilor și serviciilor și descurajează atribuirea locală a contractelor.

Lucrările care vor dura trei ani se vor concentra pe reparația zidăriei, a componentelor de metal care au ruginit, dar se va interveni și asupra mecanismului ceasului, întrucât experții se tem că amânarea acestei proceduri poate duce la prăbușirea sistemului. Reprezentanții Parlamentului din Marea Britanie susțin că în limita posibilităților, reparațiile mecanismului ceasului vor fi făcute de o echipă internă.

Lasă un răspuns

Top