You are here
Home > Actualitate > Ajutor de la stat pentru plata chiriei și a facturilor la gaze și curent pentru o anumita categorie de oameni
loading...

Ajutor de la stat pentru plata chiriei și a facturilor la gaze și curent pentru o anumita categorie de oameni

Guvernul Romaniei a adoptat in ultima sedinta o Hotarare de Guvern prin care stabileste cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice pentru o anumita categorie de oameni.

Beneficiarii sunt veteranii de razboi, vaduvele veteranilor de razboi, precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat.

“Acestia vor beneficia la finele lui 2017 de un ajutor anual in cuantum de 370 de lei/persoana pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice.”, se arata in Hotararea de Guvern.

Suma este cu 10,5% mai mare fata de cea de anul trecut.

Sumele pentru plata acestui ajutor, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestora la beneficiari, se suporta din bugetele aprobate Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii, in limita fondurilor aprobate cu aceasta destinatie.

In total, de aceasta HG vor beneficia in total 10.066 persoane, iar fondurile provin din bugetele pe anul 2017 ale Ministerelor mai sus amintite.

Anul trecut, acest ajutor social a fost in valoare de 335 de lei.

Lasă un răspuns

Top