You are here
Home > Actualitate > Nu trebuie sa va alarmati! Ce inseamna daca primiti acest mesaj pe telefon. Multi romani l-au primit deja azi dimineata
loading...

Nu trebuie sa va alarmati! Ce inseamna daca primiti acest mesaj pe telefon. Multi romani l-au primit deja azi dimineata

Inspectoratul pentru Situații de Urgență testează sistemul RO-ALERT. Nu vă speriați dacă primiți acest mesaj

Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă „RO-ALERT”, va fi testat începând de vineri dimineață, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Mulți români vor primi, astfel, un SMS de test.

”Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”, anunță comunicatul emis de IGSU.

”Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat”, mai spun reprezentanții Inspectoratului.

Urmează ca pe viitor, IGSU să stabilească în ce cazuri vor fi trimise mesaje prin Ro-ALERT.

Sistemul de avertizare RO-ALERT urmează să fie implementat de IGSU cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai operatorilor de telefonie mobila. El va permite IGSU să alerteze rapid populația în cazul unor dezastre.

Începând de vineri dimineață, vor avea loc testări în vederea implementării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT”.

Practic, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT”.

Asigurăm cetățenii că aceste testări sunt absolut necesare și apelăm la înțelegerea acestora pentru eventualul disconfort creat.

În etapa ulterioară, IGSU va stabili tipurile de risc și nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicația. De asemenea, se vor căuta soluții tehnice pentru integrarea aplicației cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autoritățile care emit avertizări.

Sistemul de avertizare a populației „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și operatorilor de telefonie mobila, va permite informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Lasă un răspuns

Top