You are here
Home > Actualitate > Discuţie între Mihai Lucan şi amanta “Martinel”. Stenogramă incendiară. „Se pare că…”
loading...

Discuţie între Mihai Lucan şi amanta “Martinel”. Stenogramă incendiară. „Se pare că…”

Mihai Lucan este cercetat sub control judiciar într-un dosar de delapidare, al cărui prejudiciu este de peste un milion de euro. Procurorii DIICOT îl acuză pe medic de „căpuşarea” Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal, pe care l-a condus timp de aproape un deceniu, în favoarea clinicii private pe care o deţine.

În referatul de propunere pentru arestarea preventivă a lui Mihai Lucan, procurorii DIICOT menţionează numele de Martinel, căruia medicul îi dezvăluia detalii concrete despre anchetă. În discuţie se mai strecurau cuvinte emoţionante şi expresii precum “Te iub, mi-e dor de tine”. Martinel nu este, însă, Maria, soţia medicului Mihai Lucan. Ci amanta!

La mijlocul lui septembrie 2016, Mihai Lucan îi scrie lui Martinel şi un SMS, conform ziardecluj.ro: “iartama ca putut com.m am intors la cj.pt ca a venit din nou o comisie de minister. Se pare ca activitatea noastra intereseaza diicot,tel.par ca au urechi .nasol._te iub mie dor de tine”.

Iată, în continuare, şi o discuţie între Mihai Lucan şi Martinel… sau Martinela:

LUCAN: Doamne ce să fac ? Ce c@#$% de concediu şi de săptămână am avut. Deci m-am întors de alaltăieri. Ăă… cum am plecat…

MARTINEL: Aşa.

LUCAN: A venit în institut o comisie de control de la Ministerul Sănătăţii.

MARTINEL: Aşa.

LUCAN: Aceeaşi, de fapt.

MARTINEL: Aşa.

LUCAN: Care a… ăă… a început să-i f%$@ pe aştia pe aicea, să-i zăpăcească. Îmi trimiteau telefoane disperate, îmi cere cutare, îmi cere cutare, îmi cere cuta… Foarte porniţi, foarte răi. Şi cum ţi-am scris şi în sms acolo cu conexiuni, cu zvonuri, trimişi. Da în orice caz au venit practic trei echipe de control. Una de la casă.

MARTINEL: Extraordinar.

LUCAN: De la BUCUREŞTI. Una de la Direcţia de Sănătate şi una de la BUCUREŞTI de la minister cu nişte indivizi puşi pe fapte mari. Deci controlul l-am avut…

MARTINEL: Da cum… da ce…. controlul pe ce era totuşi ?

LUCAN: Acelaşi control.

MARTINEL: Pe ce anume ?

LUCAN: Pă… cică pe reclamaţii. Da’ de fapt am aflat că e un….un domn procuror la… la DIICOT care vrea să promoveze şi da… În meseria asta nu se promovează decât dacă cotonogeşti pe careva.

MARTINEL: Pe cineva important, da. Aham.

LUCAN: Da. Pe cineva important.

MARTINEL: Da, da.

LUCAN: Şi descoperi o reţea de trafic de… persoane, de arme.

MARTINEL: Important, da. Da.

LUCAN: De nu ştiu ce. Important, ştii ?

MARTINEL: Da. Da. Da.

LUCAN: Mda. Şi atuncea ca să descoperi faci două lucruri, pui telefoanele sub ascultare, motivând cu un act care n-are importanţă şi ăă… aştepţi să vezi ce pică.

MARTINEL: Da.

LUCAN: Da. Asta e.

MARTINEL: În afară de relaţia noastră a mai picat ceva la mâna lor ? (râde)

LUCAN: (râde)

MARTINEL: Zic şi eu.

LUCAN: Mda. (râde)

MARTINEL: Nu. Adică în sensul că…

LUCAN: Deci relaţia rămâne, dar telefoane trebuiesc schimbate, înţelegi ?

MARTINEL: Da. Da. Da. Da. Clar.

LUCAN: Bine. Bine atuncea. Ăă…eu dau telefon şi ne întâlnim după-masă, bine ?

MARTINEL: Bine. Pa !

LUCAN: Bine. Să trăiţi!

Cum a fost fotografiat medicul Mihai Lucan după ce a fost eliberat din arest! Imaginea a devenit virală

Medicul Mihai Lucan a scăpat de arest şi s-a putut bucura în linişte de Crăciun. Lucan a fost fotografiat luni seara în avion, iar imaginea a stârnit revolta internauţilor, devenind virală.

Jurnalistul de investigaţii Andrei Ciurcanu a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu medicul Mihai Lucan. Imaginea este realizată luni seara, în cursa de avion Bucureşti – Cluj Napoca. În imagine, medicul este surprins în timp ce citea cartea ”Nevinovatul”, scrisă de John Grisham.

”Dupa cateva ore petrecute in arest, Mihai Lucan isi ostoieste sufletul citind romane inspirate din realitate despre drama unor criminali acuzati pe nedrept de sistemul de justitie din Statele Unite ale Americii.

Aseara, chirurgul a fost surprins in avion (cursa Tarom Bucuresti-Cluj) cum citea absorbit romanul Nevinovatul, de John Grisham.

I-as recomanda medicului sa citeasca romanul „Cand in fiecare zi e joi”, de Hanna Bota. Acolo va gasi povestea reala a mai multor copii cu insuficienta renala, victime condamnate la o viata si o moarte in agonie de un sistem medical ticalos. Acel sistem ticalos pe care el, Mihai Lucan, l-a construit, dijmuit si muls atatia ani in Cluj.
Eu ma intreb cum poate dormi noaptea acest personaj, dovada vie ca un chirurg se poate lesne deghiza in gropar cand buzunarul o cere.
Traim intr-un stat ticalos!”, a scris jurnalistul de investigaţii Andrei Ciurcanu pe pagina personală de Facebook

Averea fabuloasă a medicului Mihai Lucan. Câştiga un milion de euro în fiecare an. Procurorii DIICOT îl acuză că…

Mihai Lucan este cercetat sub control judiciar într-un dosar de delapidare, al cărui prejudiciu este de peste un milion de euro. Procurorii DIICOT îl acuză pe medic de „căpuşarea” Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal, pe care l-a condus timp de aproape un deceniu, în favoarea clinicii private pe care o deţine.

Interesant este faptul că Mihai Lucan este unul dintre cei mai bogaţi medici din România. Conform ultimei declaraţii de avere, doctorul are 1.7 milioane de euro în conturi bancare. Un alt activ important este suma de 300.000 de euro pe care a acordat-o în nume personal firmei SC Lukmed Pro SRL, firmă administrată de fiul său.

Mihai Lucan mai declară că are 60% din Lukmed SRL-(firmă prin care se derulează activitatea la clinică privată a familiei Lucan), părti sociale pe care le evaluează la 120 de lei. Asta în condiţiile în care firmă administrează o clinică privată modernă construită în 2007, într-una dintre cele mai scumpe zone din Cluj-Napoca-strada Republicii. Terenul (1.000 de metri pătrati) i-a fost concesionat de Primăria Cluj-Napoca pe 45 de ani pentru o taxă de 1.500 de euro pe an, conform gandul.info.

Clinica oferă servicii complete, de la centru de diagnostic, departament chirurgical şi secţie de terapie intensivă. Clinica Lukmed este de ani buni cea mai profitabilă clinică privată din Cluj. În 2016, profitul s-a ridicat, conform Ministerului de Finanţe, la sumă de 1,8 milioane de lei . În 2015, profitul a fost de 2,1 milioane de lei, iar în 2014 de circa 2 milioane de lei.

Lucan nu deţine, conform declaraţiei de averi, nicio masină, dar are în proprietate bijuterii (brătări, inele, lanţuri din aur galben şi alb) în valoare de 20.000 de euro respectiv tablouri şi icoane (contemporane) în valoare de 15.000 de euro. La capitolul „venituri din salarii”, medicul a declarat pe anul 2016- 49.652 de lei (Institutul de Urologie şi Transplant Renal), 3.156 de lei (Lukmed SRL) şi 63.860 de lei (diferenţe salarii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj).

Pe declaraţia de avere a Mariei Lucan completată în 2009 se arăta că soţul a câştigat în 2008, pe PFA (persoană fizică autorizată) 2,9 milioane de lei. Având în vedere că în 2008, 1 euro era 3,5 lei, asta inseamnă un venit de 828.571 de euro.

Altfel, în timpul percheziţiilor, procurorii au găsit în casa medicului agenda personală în care Lucan şi-ar fi notat, în detaliu, fiecare sumă de bani pe care a primit-o, dar şi sumele pe care le-ar fi dat unor politicieni sau oameni de afaceri.

În referatul DIICOT apar informaţii şi despre un incident care s-ar fi petrecut în timpul unui transplant la care Mihai Lucan a participat. Lucan ar fi făcut intenţionat o eroare medicală care a pus în pericol viaţa unui pacient.

Incidentul s-ar fi petrecut în lună martie a acestui an. Mihai Lucan a insistat să facă parte din echipa medicală a unui transplant efectuat la Institutul Renal din Cluj Napoca, deşi nu mai făcuse de multă vreme această procedură. Urologul ar fi fost cel care s-a ocupat de prepararea grefei renale, adică pregătirea rinichiului prelevat de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Procurorii DIICOT susţin că Mihai Lucan ar fi făcut acea greşeală intenţionat pentru a-i pune în dificultate pe medici.

2 thoughts on “Discuţie între Mihai Lucan şi amanta “Martinel”. Stenogramă incendiară. „Se pare că…”

  1. Știți în cât timp și cu ce probabilitate se formează un așa medic? Nu-l puneți alături de politicienii hoți, inculți și agramați. Puneți pe un taler al unei balanțe reale și cinstite valoarea plus beneficiile aduse oamenilor de acest medic și pe celălat teler evntualele greșeli sau ceea ce a luat de la Statul care dă cu nemiluita la foștii securiști torționari ori politicienilor corupți. Ce credeți că va atârna la judecata Istoriei? Că s-a folosit de un aparat al statului (stat degeaba, sau viețile redate? Șacalilor!… Voi, ziariștii, cu ”șantajul și etajul” ați contribuit la căderea României…

    1. Esti un mare idiot!Dar cu ce-i mai presus acest Lucan decat de un politician?E un ticalos care decide cine moare si cine traieste,asta pt ca are regulile lui proprii,asta bineinteles,in fuctie de cine esti si de cati banii ii dai lui.Ar trebui o lege prin care ticalosii de teapa ta si a lui Lucan sa fie condamnati la munca silnica.

Lasă un răspuns

Top