You are here
Home > Actualitate > Exercitii care te ajuta sa scapi de durerea de spate
loading...

Exercitii care te ajuta sa scapi de durerea de spate

Daca tu crezi ca picioarele nu sunt o parte importanta a corpului, atunci te inseli. Cand vine vorba de activitate fizica, acestea sunt cele mai utilizate si mai incarcate parti ale corpului. Acestea sprijina miscarea si daca avem grija de ele, nu vom suferi de dureri de genunchi, spate si sold.

Presopunctura este o terapie dezvoltata in urma cu 5000 de ani, ca un aspect important al medicinei Asiatice, in special in China. Acesta foloseste plasarea precisa a degetului asupra unor puncte specifice de-a lungul corpului. Aceste puncte urmeaza canale specifice, cunoscute sub numele de meridiane – aceleasi canale folosite si in acupunctura.

Urmatoarele 5 antrenamente te vor ajuta sa previi durerea, intaresti picioare si sa iti imbunatatesti echilibrul:

Apasari de degete

Incalzeste-ti muschii picioarelor inainte de a incepe orice exercitiu. O modalitate foarte buna de a-ti incalzi si relaxa picioarele este sa faci apasari de degete. In timp ce stai in picioare, indoaie usor genunchii si prinde podeaua cu degetele de la picioare. Mentine pozitia si numara pana la 3. Repeta acest exercitiu de 3 ori pe zi, 10 seturi de fiecare data.

Mers pe degete

Asta poate fi facut de oricine, nu doar de o balerina. Mersul pe degete intareste muschii degetelor si picioarelor in jurul ligamentelor. Este foarte simplu, trebuie doar sa stai pe varfuri si sa mergi inainte 20 de secunde. Fa o pauza de 10-15 secunde apoi mai mergi de inca 5 ori. Pentru rezultate bune, fa asta de doua ori pe zi.

Rotirea gleznei

Este foarte important ca glezna sa fie flexibila si mobila. O glezna intepenita si stramta poate fi datorita supraincarcarii corpului, ceea ce cauzeaza dureri de articulatii si muschi. Muschii incordati pot cauza dureri de sold, genunchi si spate.

Pentru acest exercitiu, stati pe spate si intindeti piciorul de asupra capului. Apoi rotiti glezna spre sensul acelor de ceasornic si numarati pana la 10, apoi repetati la celalat picior.

Flexari

Acest exercitiu este ideal pentru muschii mici din picioare care sunt esentiali pentur mentinerea echilibrului. Exersarea acestor muschi si intarirea lor si ajuta la prevenirea leziunilor.

Acest exercitiu necesita o banda elastica. Asezati-va pe podea si intindeti picioarele. Apoi infasurati banda in jurul unui picior de pat si puneti banda pe partea de sus a picioarelor. Intindeti-va pe spate pana cand banda este intinsa.

Apoi indoiti piciorul in spate, numarati pana la 5 si dati drumu. Faceti asta de 10 ori.

Ridicari la picior cu creionul

Acesta este un exercitiu foarte usor si poate fi facut oriunde. Pune un creion pe jos si incearca sa iil ridici de pe jos. Mentine timp de 10 secunde apoi lasa-l inapoi. Dureaza aproximativ 15 minute sa faci acest exercitiu de 5 ori cu fiecare picior.

Sursa: healthylifeidea.com

Lasă un răspuns

Top