You are here
Home > Actualitate > 8 trucuri de cosmetica pentru mascarea pleoapelor cazute
loading...

8 trucuri de cosmetica pentru mascarea pleoapelor cazute

8 trucuri de cosmetica pentru mascarea pleoapelor cazute

Atat genele cat si sprancenele au un rol important in a face ochii sa para cat mai mari si privirea cat mai patrunzatoare. Anumite trucuri cosmetice si aplicarea corecta a machiajului va vor face privirea mai seducatoare si mai expresiva.

Pleoapele lasate sunt rezultatul pierderii elasticitatii si fermitatii pielii odata cu inaintarea in varsta. Desi este ceva normal, pleoapele lasate sunt extrem de inestetice si oamenii apeleaza la tot felul de metode pentru a le masca. In prezent, se pot face chiar interventii chirurgicale pentru corectarea pleoapelor, mai ales atunci cand pe langa aspectul inestetic afecteaza si vederea.

Din pacate insa, interventiile chirurgicale sunt destul de costisitoare si nu toata lumea si le poate permite. Vestea buna este ca exista cateva trucuri de machiaj care nu va vor goli portofelul, dar va vor face sa aratati nemaipomenit!

Despre aceste trucuri de machiaj vom vorbi in articolul de fata.

Folosirea unui primer
Folosirea unei baze inainte de a aplica machiajul propriu zis va impiedica eventualele umbre sa intunece pleoapele si va permite fardului ce-l veti aplica sa reziste mai mult timp. Aceasta baza de machiaj poarta denumirea de primer. Primerul se gaseste in mai multe texturi si nuante, poate fi lichid sau pudra. Incercati sa-l gasiti pe cel care vi se potriveste.

Folositi un creion dermatograf si mascara rezistente la apa
Daca aveti pleoapele lasate, aplicarea rimelului si a creionului dermatograf devine mai dificila. Daca veti folosi rimel si creion care nu sunt rezistente la apa, sunt sanse destul de mari ca de fiecare data cand clipiti sa vi se intinda machiajul.
Pentru evitarea intinderii machiajului, folositi mascara si creion dermatograf sau tus rezistente la apa.

Folositi nuante de maro pe pleoape
Aplicati un fard cu nuanta maro mat pe partea superioara a pleoapei si o apoi un fard de un maro mai deschis deasupra pleoapei. Amestecati cu o pensula cele doua nuante urmarind linia ochiului pentru a capata un aspect uniform.

Marcati linia genelor superioare
Acesta este unul dintre cele mai interesante trucuri de machiaj folosite in ascunderea pleoapelor cazute. Cu ajutorul creionului dermatograf rezistent la apa, trasati o linie la baza genelor din partea de sus. Puteti trasa o linie si la baza genelor de jos, insa nu pe partea interioara. Acest truc va va face ochii sa para mai mari si privirea mai patrunzatoare.

Incercati machiajul „ochi de pisica”
„Ochii de pisica” vor da o nota eleganta si distinsa privirii. Este ceva mai dificil sa obtinem un machiaj „ochi de pisica” cand avem pleoapele cazute, dar daca exersam ne va iesi cu siguranta.

Aplicati mascara intr-un strat mai gros
Genele groase, stufoase si curbate sunt obligatorii pentru obtinerea unei priviri seducatoare. Asadar, aplicati mascara in mai multe straturi, aveti grija sa nu se lipeasca genele intre ele si sa nu se formeze smocuri. Concentrati-va mai mult pe genele de sus.

Genele false
Daca mama natura nu v-a inzestrat cu gene lungi, puteti apela la aplicarea unor gene false. Aveti grija, insa, sa le alegeti pe cele care se potrivesc cu forma fetei voastre caci daca sunt prea lungi vor parea ne-naturale.
Le puteti aplica pe intreaga pleoapa sau pornind de la jumatatea acesteia catre coada ochiului.

Trucuri cosmetice pentru sprancene
Chiar daca se afla deasupra pleoapelor, sprancenele sunt importante in obtinerea unui machiaj perfect.
Asadar, trasati un unghi mai scutit pentru a va inalta privirea, umpleti golurile din sprancene in cazul in care aveti zone in care nu mai creste firul de par si, daca doriti ca ochii sa para mai larg deschisi si mai mari, puteti aplica o nuanta mai deschisa chiar dedesubtul sprancenelor.

Este posibil ca trucurile pe care vi le-am prezentat in acest articol sa nu va iasa din prima, insa nu trebuie sa va lasati pagubase. Cu cat veti exersa mai mult si veti experimenta mai multe tipuri de machiaj, cu atat veti capata mai multa dexteritate si veti fi capabile sa va ascundeti orice fel de imperfectiune.
SURSA: steptohealth.com

Lasă un răspuns

Top