You are here
Home > Actualitate > Dupa doi ani de ”revolutie”, traficul in Bucuresti este mai rau! Ce a realizat Gabriela Firea, aproape de jumatatea mandatului?
loading...

Dupa doi ani de ”revolutie”, traficul in Bucuresti este mai rau! Ce a realizat Gabriela Firea, aproape de jumatatea mandatului?

Gabriela Firea se apropie cu pasi repezi de jumatatea mandatului la primaria Capitalei, timp in care a promis foarte multe lucruri, a fost implicata intr-o multime de scandaluri, iar cand vine vorba de realizari concrete nu se vede nimic.

La jumatatea anului trecut, Gabriela Firea relua promisiunile din campanie si anunta ca va incepe constructia de parcari astfel incat, la finalul anului 2017, sa existe deja primele parcari finalizate.

“In cursul lunii septembrie a anului trecut, in baza Studiilor de Fezabilitate receptionate si a documentatiilor de avizare a lucrarilor de investitii, au fost aprobati in Consiliul General indicatorii tehnico-economici pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbana – „ZONA CENTRALA”, care vizeaza amenajarea a 10 parcari subterane. In bugetul pe anul in curs s-a prevazut suma de 11 milioane de lei pentru finalizarea proiectelor tehnice si a detaliilor de executie aferente acestor parcari subterane. In prezent PMB este in faza de obtinere avize pentru autorizarea executiei lucrarilor, ulterior urmand a fi demarate procedurile de achizitie publica de lucrari. Reamintim ca, potrivit legislatiei in vigoare, orice proiect nou se realizeaza in etape, dupa studiile de fezabilitate urmeaza aprobarea in CGMB a indicatorilor tehnico-economici, licitatiile si in final semnarea contractelor de executie, iar din acest motiv nu au fost alocate toate fondurile necesare pentru finalizarea acestor obiective de investitii”, arata doamna primar intr-un raspuns transmis la solicitarea Wall-Street.ro.

Evident, anul a trecut si parcarile au ramas pe hartie.

In acelasi timp, Gabriela Firea promitea „extinderea numarului de intersectii incluse in Sistemul de Management al Traficului din Bucuresti (SMTB)”.

“In urma cu o luna a fost inaugurat noul centru de management al traficului situat in sediul Primariei Capitalei, unde sunt centralizate in timp real informatii din 215 intersectii. La preluarea mandatului Primarului General Gabriela Firea, doar aproximativ 100 de intersectii din cele semaforizate erau integrate intr-un sistem de management al traficului care era depasit ca uzura morala si fizica si nu putea sa faca fata sub nici o forma cerintelor. In acest moment avem un sistem care este adaptat noilor tehnologii.

CONȚINUT SPONSORIZAT by Mgid

These Asian Women Will Make Your Jaw Hit The Floor

Older Men Wanted: These Asian Women Can’t Get Enough Of You!

Watch How This Software Can Make Profits For You Every Day!

Legal Steroid Turning Men Into Beasts With Little To No Exercise
Exista 280 de camere video amplasate in Capitala, atat in zona intersectiilor, cat si in principalele puncte strategice ale orasului, iar toate aceste informatii pot fi observate pe ecranele din Centrul management al Traficului.

Pana la sfarsitul anului vor mai fi racordate la acest sistem de management al traficului alte 60 de intersectii semaforizate, iar pana la mijlocul anului viitor se intentioneaza ca toate cele 450 de intersectii semaforizate sa fie integrate in acest sistem. Prin activitatea noului centru de management fluidizarea traficului in Capitala poate creste cu 20-30%”, estimeaza oficialii Primariei Bucuresti.

Astazi a nins in Bucuresti si un sistem informatic integrat de management al traficului ar fi fost mana cereasca. Cum s-a circulat astazi, stiri foarte bine.

De departe, cea mai suprinzatoare promisiune a fost aceea ca legarii Bucurestiului de Dunare printr-un canal navigabil. La jumatatea anului trecut Firea anunta ca Bucurestiul este prima capitala situata pe traseul Platformei de Conectivitate dintre China si Uniunea Europeana, fapt care o indreptatea pe doamna primar sa anunte, din nou, dorinta de finalizare a Canalului Dunare-Bucuresti, care a fost conceput pentru a face posibil transportul naval intre capitala Romaniei, Marea Neagra si Europa Centrala prin intermediul Dunarii.

Desi nu face mai nimic din ce declara, Gabriela Firea nu se sfieste sa vina cu noi si noi promisiuni. Cele mai recente au avut loc acum cateva zile.

‘Pregătim proiecte importante de fluidizare a traficului în Capitală, în valoare de peste 200 de milioane de euro, fonduri europene: achiziţionarea a 100 de tramvaie, modernizarea a şapte linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie Titan sau reabilitarea sistemului de semaforizare’, a afirmat primarul general, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis, joi.

Gabriela Firea a avut joi, la sediul municipalităţii, o întâlnire de lucru cu ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, cu care a discutat despre proiectele cu fonduri europene care sunt în derulare, dar şi despre alte proiecte ale Primăriei, eligibile pentru finanţare europeană şi care vizează transportul public, infrastructura, sistemul de termoficare, protecţia mediului şi cultură.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

‘Facem paşi concreţi pentru a pune în aplicare prevederile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, document strategic care vizează modernizarea infrastructurii de transport în regiunea Bucureşti-Ilfov. Astfel, avem în pregătire proiecte importante de fluidizare a traficului şi îmbunătăţirea transportului în comun în Capitală, cu aplicaţii de peste 200 de milioane de euro. Pe lângă achiziţionarea a 100 de tramvaie şi modernizarea altor 50, pentru care vom lansa licitaţia în luna februarie, avem în lucru proiecte de modernizare a şapte linii de tramvai (1, 10, 21, 25, 32, 41 şi 55), reabilitarea depoului de tramvaie Titan şi upgradarea sistemului de semaforizare. Ne dorim, de asemenea, să obţinem fonduri europene pentru achiziţionarea de sisteme şi aplicaţii software pentru managementul traficului’, a spus Firea.

Ea a adăugat că, pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze şi a 100 de autobuze electrice, proiectul este în etapa de pregătire a documentaţiei, iar lucrările de modernizare a bulevardelor Iancului-Pantelimon şi Liviu Rebreanu vor fi decontate din fonduri europene.

Edilul general a mai anunţat că municipalitatea va demara reabilitarea reţelelor de termoficare din Bucureşti, 200 de km de reţele urmând a fi realizate prin fonduri europene (POIM), iar alţi 300 de km din bugetul local.

Potrivit PMB, Marius Nica a felicitat actuala administraţie pentru deblocarea mai multor proiecte pentru Capitală, referindu-se în special la Staţia de epurare Glina, obiectiv de investiţii cu o valoare de aproximativ 326 de milioane de euro, pentru care au fost transmise, până în prezent, cereri de rambursare în valoare de 4,6 milioane de euro.

Alte proiecte eligibile, despre care s-a discutat în cadrul întâlnirii, se referă la extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apa uzată în zonele Ghidigeni, Olteniţei, Cheile Turzii şi cartierul Henri Coandă.

De asemenea, un proiect pentru care urmează să fie depusă în primul trimestru al acestui an cererea de finanţare din fonduri europene vizează consolidarea, reabilitarea şi conservarea Muzeului ”Gh. Tătărescu’.

Reamintim ca promisiunile pentru achizitia de autobuze exista de doi ani si licitatiile au fost refacute, pentru ca astazi sa circulam tot cu masinile vechi.

Lasă un răspuns

Top