You are here
Home > Actualitate > Planurile imobiliare ale Gabrielei Firea blocate in Consiliul General. Consilierii spun ca nu au avut acces la informatii
loading...

Planurile imobiliare ale Gabrielei Firea blocate in Consiliul General. Consilierii spun ca nu au avut acces la informatii

Primarul general Gabriela Firea le-a cerut consilierilor municipali să adopte un proiect de hotărare ce vizează schimbarea situației juridice a unui teren de 5 hectare din nordul Capitalei, din baza a RATB, în teren alocat construirii unui Spital Metropolitan. Este vorba despre baza RATB de pe Șoseaua Pipera, numărul 55.

”Această desființare a bazei din Pipera nu va afecta activitatea regiei de transport a Municipalitătii deoarece baza va fi mutată pe Șoseaua Giurgiului”, le-a spus Gabriela Firea consilierilor municipali.

Gabriela Firea a explicat că ”actuala bază RATB este lipită de un alt teren, cu o suprafață de 5 hectare, din Șoseaua Pipera 63-65, pe care Consiliul General a cerut-o de la Guvernul României. Este vorba despre un teren pe care guvernul îl dăduse, cu 20 de ani în urmă, în administrarea Televiziunii Române pentru construcția unor studiouri”, a explicat edilul șef.

”Trecerea respectivului teren în domeniul public al Municipiului București se află pe circuitul de avizare al Guvernului și terenul va veni la Primăria Capitalei”, a dat asigurări Firea.

”Locația aleasă prezintă mai multe avantaje, printre care suprafața de teren de 10 hectare, care permite construcția unui spital în concordanță cu standardele europene. De asemenea, este foarte important că terenul se află în proximitatea Aeroportului Otopeni și a Aeroportului Băneasa, apropierea de autostradă și de metrou. Trendul european este să se construiască spitale mari în apropierea aeroporturilor, pentru că spitalele moderne trebuie să se bucure și de un heliport”, a declarat primarul general.

În context, Gabriela Firea a făcut apel la președintele PNL, Ludovic Orban, la președintele PNL București, Cristian Busoi, la foștii președinți liberali Gorghiu și Turcanu astfel încât ”grupul de consilieri municipali ai PNL să voteze favorabil proiectul, care va fi o realizare a întregului Consiliu General, nu doar a primarului Capitalei. Se va numi Spitalul Metropolitan București, nu spitalul Firea”, a spus edilul șef. Firea a mai precizat că locațiile alternative propuse de către PNL pentru construcția spitalului sunt neadecvate, din punct de vedere tehnic.

Consilierul municipal PNL Ciprian Ciuc a opinat că, mai întâi ar trebui întocmit studiul de fezabilitate privind construcția spitalului și, abia apoi, schimbată destinația terenului din Șoseaua Pipera 55.

Roxana Wring, liderul grupului USR din Consiliul General, a declarat că ”trebuia purtată o discuție cu toate grupurile politice pe temă construcției spitalului, pentru că aleșii locali să aibă toate informațiile necesare exprimării unui vot, în cunostintă de cauză”.

În cele din urmă, proiectul, care avea nevoie de voturile a două treimi dintre consilierii locali, nu a fost adoptat.

Lasă un răspuns

Top