You are here
Home > Actualitate > Locul de munca disperat dupa angajati! Ce job duce lipsa de oameni desi un salariu e 21.430 lei VIDEO
loading...

Locul de munca disperat dupa angajati! Ce job duce lipsa de oameni desi un salariu e 21.430 lei VIDEO

Criza mare de controlori de trafic aerian! In ciuda faptului ca Romatsa cauta oameni, nimeni nu este suficient de calificat.

Romatsa duce lipsa de angajati! In urmatorii 7 ani, Romania va avea nevoie de 200 specialisti numai in Capitala. Dar este o problema cu care toate sediile Romatsa din tara se confrunta. Pregatirea unui om care tine in palmele sale viata a mii de calatori dureaza 5 ani.

In 2017, peste 1.000 de oameni s-au inscris la testarile de specialitate. 86 din ei au trecut probele eliminatorii.

„Situația în ceea ce privește numărul controlorilor de trafic, nu este foarte fericită. În țară, în momentul de față, deși în ultimii doi ani s-au făcut eforturi, încă nu avem numărul necesar de controlori. În schimb, problema pe care o avem aici în ACC București este una de vârstă a controlorilor.

Romatsa duce lipsa de angajati!

În circa 6-7 ani, vor ieși la pensie. Acest lucru este foarte grav, pentru că, un elev ca să ajungă controlor sunt necesari trei ani, sau poate patru ani și asta pentru a se autoriza pe un singur sector de dirijare. Noi avem la un moment dat șapte sectoare geografice”, sustine Gabriel Tudorache, lider de sindicat, Romatsa.

Printre controlorii de trafic se afla si un fost pilot de linie. Acesta a decis, in urma cu 3 ani, sa isi schimbe jobul, dar sa ramana in domeniu.

„E o șansă incredibilă să devină controlori, fără o pregătire anterioară. Obții licența de CTA, în schimb abia dupa cinci ani poți să spui că ai trecut prin anumite cazuri și ai o experiență de controlor peste mediu.

Faptul că vii într-un loc și lucrezi într-un loc unde sunt oameni de 50-60 de ani care vin cu plăcere la muncă, e o satisfacție incredibilă pentru mine. E o pregătire continuă și evaluare continuă din momentul în care au pășit în această clădire și până ai ieșit la pensie”, sustine Serban David, unul din putinii controlori de trafic aerian.

Romatsa este regia cu cele mai mari salarii din România. Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2016, salariul mediu lunar brut, fără a lua în calcul bonusurile, era de 21.430 lei (aproape 5.000 euro), conform digi24.ro.

Lasă un răspuns

Top