You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Viața unei românce distrusă de polițiștii britanici. Petruța, închisă pe nedrept, a născut în închisoare
loading...

VIDEO: Viața unei românce distrusă de polițiștii britanici. Petruța, închisă pe nedrept, a născut în închisoare

O româncă a fost închisă pe nedrept, timp de 13 luni, într-un penitenciar din Marea Britanie. Ea a fost nevoită, chiar, să nască în detenție, după ce a fost acuzată de trafic de carne vie și prostituție.

Timp de 13 luni, Petruţa-Cristina Boşoanca a stat în închisoare. Ea a fost eliberată în urma unor noi informaţii care au apărut în anchetă, iar acum speră că responsabilii vor fi pedepsiţi pentru ceea ce i s-a întâmplat, relatează BBC News

Boşoanca, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată în decembrie 2016 şi eliberată luni, 29 ianuarie. Alături de alţi doi cetăţeni români – Adrian Iordan şi Anişoara Lăutaru -, a fost acuzată că ar fi încercat să aducă ilegal o tânără româncă în Marea Britanie pentru prostituţie.

Tânăra i-a acuzat pe cei trei români că ar fi forțat-o să se prostitueze, astfel că ar fi rămas însărcinată după ce ar fi fost violată în Marea Britanie.

Ulterior, s-a aflat că femeia era deja însărcinată în momentul în care a intrat în Regatul Unit în 2016, atunci când a fost examinată medical, la trei zile după arestarea lui Petruței Boşoancă. Astfel, procesul româncei s-a oprit după ce noi dovezi au pus la îndoială povestea spusă de reclamantă. Potrivit unui judecător, avocatul apărării a cerut dovezile medicale privind sarcina acuzatoarei încă din august 2017. La momentul respectiv, i s-a spus că nu există asemenea dovezi.

„Știam de la început că sunt nevinovată, că trebuie să fie vreo greşeală şi mă aşteptam să-mi dea drumul repede. Nu s-a întâmplat asta, nu m-a băgat nimeni în seamă”, a spus Petruţa.

„Toți erau nişte incompetenți”, a adăugat ea. „M-au ținut departe de familia mea, de fiul meu”, a declarat românca pentru presa britanică.

Abia după ce judecătorul a decis că românca e nevinovată, un procuror senior a cerut scuze instanței și a declarat că tratarea cazului Petruţei de către poliţie a fost una „sub standard”.

Judecătorul a concluzionat că Petruţa a fost victima uneia dintre „cele mai grave nereguli și necesită explicații suplimentare”. Judecătorul a precizat că va cere deschiderea unui dosar penal în cazul erorii monstruoase la adresa Petruţei Boşoancă.
Româncă nevinovată, ținută un an în pușcărie în Anglia. Poliția britanică i-a distrus viața

O româncă a stat nevinovată în pușcărie mai bine de un an, timp în care a născut. Petruța Cristina Bosoancă, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată în decembrie 2016, într-un caz de prostituție și proxenetism în care nu avea niciun fel de implicare. Deși și-a susținut nevinovăția, tânăra însărcinată nu a fost ascultată de autoritățile britanice care au încarcerat-o ca pe un infractor periculos.

Acum câteva zile, judecătorii au dispus achitarea ei „din lipsă de probe” și eliberarea din penitenciarul Bronzefield, arată BBC.

În urmă cu cinci luni, Petruța a născut în închisoare un băiat. „Nu a fost nimeni cu mine în acele momente”, a povestit printre lacrimi românca, într-un interviu la BBC.

„În momentele în care trebuia să fiu fericită, eram fericită și nefericită în același timp”, a mai spus ea.

Femeia a insistat în mod repetat că este nevinovată și că poate dovedi acest lucru. „Am cerut telefonul meu, pozele, imaginile după camere de supraveghere, dar nu m-au luat în seamă”, a declarat ea.

Întrebarea sa este acum: „De ce nu au descoperit totul mai devreme? Mă așteptam să vadă adevărul.” „Toți erau niște incompetenți”, a mai spus Petruța. „M-au ținut departe de familia mea, de fiul meu”.

Cei trei inculpați au fost acuzați că au conspirat să transporte o tânără în Regatul Unit, din România, pentru a o obliga să se prostitueze. Reclamanta a susținut că a fost traficată și forțată să se prostitueze de către cei trei, printre care și femeia în cauză și că a rămas însărcinată după ce a fost violată în Marea Britanie.

Mai târziu, s-a dovedit că femeia era deja însărcinată când a intrat în țară, în 2016, fiind examinată la trei zile după arestarea Petruței Bosoancă.

De altfel, apărarea a cerut dovezi despre sarcină din august 2017 și i s-a spus în repetate rânduri că nu există astfel de dovezi medicale. Mai mult, mesajele de pe Facebook arătau că femeia reclamantă discuta cu prietenii despre sarcină și despre identitatea tatălui copilului.

BBC scrie că mesajele erau cunoscute poliției încă din ianuarie 2017 însă nu au fost dezvăluite până acum două luni.

Abia după ce judecătorul a decis că românca e nevinovată, un procuror senior a cerut scuze instanței și a declarat că tratarea cazului Petruţei de către poliţie a fost una “sub standard”.

Judecătorul a concluzionat că Petruţa a fost victima uneia dintre “cele mai grave nereguli care necesită explicații suplimentare”. Judecătorul a precizat că va cere deschiderea unui dosar penal în cazul erorii.

Lasă un răspuns

Top