You are here
Home > Actualitate > S-a anunţat primul candidat la alegerile prezidenţiale din 2019. Promite săptămâna de lucru de şase zile, armata obligatorie şi schimbarea capitalei României
loading...

S-a anunţat primul candidat la alegerile prezidenţiale din 2019. Promite săptămâna de lucru de şase zile, armata obligatorie şi schimbarea capitalei României

Un român, stabilit în Germania din 1987, a anunţat că intenţionează să-i ia locul lui Klaus Iohannis, din 2019. E independent şi poartă numele profetului Moise, intenţia lui declarată fiind de a “readuce Romania la normalitate, iar prin voturile alegătorilor care mă aleg, sa fie inclus şi valabil votul pentru România Republică Prezidenţială”.

Mircea Moise susţine că e singurul care poate redresa ţara

Mircea Moise (75 de ani) a făcut marele anunţ, zilele trecute, pe Facebook, acolo unde oferă şi detalii despre intenţia sa. Mai mult, a şi construit un site, de unde românii să afle totul despre el şi despre programul pe care intenţionează să-l aplice în cazul în care este ales.

Platforma lui Mircea Moise conţine 311 puncte esenţiale, unde viitorul candidat susţine că are cel mai vizionar program şi că este singurul care poate redresa ţara.

“După Revoluţie, România a fost distrusă în serie, dar nimeni nu a reuşit să reconstruiască ceva din ce s-a distrus. Nu văd nici în viitor pe cineva să o refacă. Sunt singurul care îmi pot asuma reuşita de a redresa România spre o cale normală, într-un timp rezonabil, cu condiţia ca populaţia Romaniei să mă susţină în toate acţiunile”, proclamă Moise.

Şi, drept dovadă că nu se joacă, Mircea Moise propune mai multă muncă pentru români, mai ales pentru funţionarii statului, dar şi serviciu militar obligatoriu.

“Reducerea aparatului de stat prin mărirea timpului de lucru (48h/săptămână şi 6 zile lucrătoare), implicit cu mărirea salariilor şi eficientizarea lui prin reorganizarea fiecărui segment. Revenirea la ziua de lucru de 8 ore şi săptămâna de lucru de 6 zile simultan cu mărirea respectivă a salariului, pentru asigurarea personalului necesar în domeniul privat în desvoltarea economiei. Orarul de lucru flexibil se va adapta în funcţie de cerinţe. Acest orar de 6 zile săptămânal va fi preluat şi de către şcoli”, arată candidatul în programul său.

Moise va reorganiza teritorial România, prin reactualizarea şi descentralizarea regiunilor istorice care vor avea administraţie proprie, cu mai multe servicii şi prin reînfiinţarea raioanelor. Bucureştiul nu va mai fi capitala României, pe principiul “costă prea mult să reparăm, cu aceiaşi bani facem ceva nou”.

“SILVANIA, noua capitală a României localizată în centrul ţării, pe următoarele considerente: practic este mult mai comod, eficient şi economic să fie în mijlocul ţării, la distanţă cât mai mică posibilă faţă de extremităţile regionale – cu o parte din investiţiile care trebuie făcute în actuala capitală pentru a o aduce la un standard actual de capitală, se va putea demara construcţia noii capitale care va fi construită după necesităţile actuale a unei capitale de stat – Bucureşti-ul se află într-o zonă seismică de mare risc, cu un impact dezastruos în cazul unui seism de mare amplitudine – noua capitală va avea un climat mai stabil decât Bucureşti-ul şi în fine va face linişte în politica de autonomizare a Transilvaniei. Discuţii pentru mutarea capitale în alt oraş au fost de multă vreme. Locul de plasare a capitalei Silvania va fi secret până la începerea lucrărilor pentru a se evita speculaţiile teritoriale. Trebuie să fiu sincer că această idee am avut-o din timpul copilăriei trăite în Ardeal, când am găsit şi titlul potrivit acestei capitale”, arată posibilul viitor preşedinte.

Acesta a găsit o soluţie inovatoare şi pentru a-şi finanţa campania electorală, după ce 200.000 de români vor semna pentru înscrierea lui în cea mai înaltă funcţie a statului.

„Costurile unei campanii electorale pentru candidatura la funcţia de Presedinte sunt foarte mari. Mai întâi am nevoie de 200.000 de susţinători care să-mi dea semnătura lor pe liste de susţinere. Dacă fiecare susţinător va trimite prin virament bancar sau depunere directă într-un cont bancar pe care îl voi deschide la o bancă, cu acest scop, sumă de 5 Roni sau 1 Euro, se vor strânge în acest cont suma de 200.000 Euro, finanţarea putând fi rezolvată. Printr-o declaraţie notarială voi garanta că banii din acest cont vor fi folosiţi doar pentru finanţarea candidaturii mele. O parte din sumă (aproximativ jumătate din sumă) va fi returnată în cont după alegeri. Aceşti bani, fiind nerentabili pentru a fi înapoiaţi depunătorilor, vor fi folosiţi în funcţie de voinţa susţinătorilor pentru acţiuni sau investiţii publice sau de caritate”, spune viitorul candidat.

În programul său, Mircea Moise mai spune că va dizolva parlamentul, că bărbaţii vor fi obligaţi să stea acasă să crească şi să educe copiii dacă au salarii mai mici ca femeile, că serviciile de informaţii vor supraveghea toţi angajaţii statului pentru a combate corupţia, toate instituţiile vor fi comasate în Casa Poporului, că militarii vor fi instruiţi jumătate din timp, iar în cealaltă jumătate vor lucra pentru autofinanţarea serviciului militar, că vor fi naţionalizate şi protejate toate bunurile şi resurse naţionale etc.

Candidatul mai promite că, după ce va fi ales preşedinte, dacă “activitatea mea nu dă roadele scontate îmi voi da demisia”.

Lasă un răspuns

Top