You are here
Home > Actualitate > Darius Vâlcov, condamnat la opt ani de închisoare pentru fapte de coruptie în primă instanţă
loading...

Darius Vâlcov, condamnat la opt ani de închisoare pentru fapte de coruptie în primă instanţă

Darius Vâlcov ar putea fi condamnat la închisoare pentru corupție. Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea pronunța, joi, sentința în dosarul în care fostul primar al Slatinei este acuzat de spălare de bani și trafic de influență.

UPDATE 13.00. Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în prima instanţă. Astfel, decizia nu este definitivă, putând fi atacată.

Un procuror DNA a cerut la ultimul termen al procesului, desfășurat pe 9 ianuarie, ca judecătorii să-i condamne pe inculpații din acest dosar la pedepse cu executare și să confiște bunurile găsite la percheziții, printre care trei lingouri de aur și 172 de tablouri, informează Agerpres.ro.

Anchetatorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au arătat că, în perioada 2009-2010, Darius Vâlcov, în calitate de primar al muncipiului Slatina, a primit 6,6 milioane de lei, adică un comision de 20 la sută dintr-un contract pentru reabilitarea reţelelor de apă din cinci localităţi din judeţul Olt.

„Sunt relevante probele strânse în anchetă şi readministrate în timpul judecăţii. Denunţul martorului Theodor Berna, care a detaliat discuţiile şi procentul stabilit de 20% şi apoi cum a dat banii. Sunt relevante şi denunţurile făcute de Ramba, privind implicarea lui Minel Prina. Inculpatul Prina a recunoscut la audieri şi la confruntare că Vâlcov i-a spus că firma lui Berna trebuie să câştige licitaţiile. Secretara lui Berna a confirmat că Vâlcov a fost la firma Tehnologica Radion în perioada în care au fost daţi banii. Testul poligraf făcut de Vâlcov arată că acesta fost nesincer în răspunsurile referitoare la banii primiţi de la Berna”, a explicat procurorul, pentru sursa citată.

În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Alături de Vâlcov sunt judecaţi Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu.

Lasă un răspuns

Top