You are here
Home > Actualitate > Imaginile cu el au făcut înconjurul internetului. Povestea ”shaolinului” din Feteşti care bate cuie cu capul
loading...

Imaginile cu el au făcut înconjurul internetului. Povestea ”shaolinului” din Feteşti care bate cuie cu capul

Un tânăr de 25 de ani din Feteşti, judeţul Ialomiţa, are o abilitate mai puţin obişnuită. El poate să bată cuie într-o scândură cu capul. Datorită acestei îndeletniciri a devenit foarte cunoscut, iar acum predă un stil de arte marţiale inventat chiar de el.presa DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea uluitoare a lui Silviu Iordache Lazăr

Fenomen inexplicabil sau talent dat de Dumnezeu? Aceasta este întrebarea atunci când urmăreşti pe internet filmuleţele în care un tânăr îmbrăcat în kimono de luptă se apropie de o scândură apoi bate cu capul, cuie în ea.

Curajosul din imaginile care au făcut înconjurul internetului se numeşte Silviu Iordache Lazăr, are 25 de ani şi locuieşte în oraşul Feteşti, din judeţul Ialomiţa. Povestea lui de viaţă nu este deloc complicată. Pasionat de artele marţiale, el a început să le practice pe la opt ani, iar de atunci şi până în prezent tot ce a făcut a fost să-şi antreneze trupul, mintea şi forţa în acest spirit.

„Am fost atras de mic copil de acest fenomen şi am zis să încerc şi eu. Am foarte multe titluri cu care eu mă mândresc cel mai mult, pentru că am muncit foarte mult ca să le obţin. Să practici arte marţiale nu este deloc complicat”, spune luptătorul din Feteşti.

Performanţa pentru care Silviu Iordache Lazăr a reuşit să atragă atenţia asupra sa, care i-ar face invidoşi chiar şi pe cei mai mari maeştri Shaolin sau Kung Fu, este aceea de a bate cuie folosindu-se… de cap.

Curaj dus la extrem

Tehnica este destul de simplă. Tânărul face câteva exerciţii de concentrare, apoi bate cuiele fără nicio problemă. Riscul de accidentare este destul de mare, însă el a învăţat să se protejeze acoperind floarea cuiului cu bandă izolatoare.

„Mai sunt oameni în România care fac asta. Eu nu mi-am dorit să fac performanţă din acest lucru. Este o îndeletnicire pe care eu o am şi pe care am vrut să le-o arat şi altora, nimic altceva.

Evident că am suferit şi accidentări, dar nu a fost nimic serios. Dacă ştii cum să te protejezi nu păţeşti mare lucru. Oricum, eu nu recomand nimănui aşa ceva, pentru că poate fi destul de periculos, mai ales dacă nu ai abilităţile necesar de a face asta” susţine Silviu Iordache Lazăr.

A inventat un stil de luptă

Potrivit inventatorului său, Tae Chun Do este o tehnică în care cursanţii învaţă cum să-şi dezvolte puterile interioare şi să se apere într-o situaţie reală

Când nu uimeşte internauţii cu imaginile în care apare înfingând cuiele cu capul în scânduri, Silviu Iordache Lazăr predă arte marţiale la Constanţa. La fiecare sfârşit de săptămână, el ia trenul şi merge să-şi înveţe cursanţii cum să se apere mai bine de pericolele care i-ar putea pândi în viaţa reală.

„Nu este deloc complicat să fac naveta la Constanţa. Îmi place să predau artele marţiale, iar cursanţii mei sunt deosebiţi”, adaugă luptătorul.

El spune despre sine că a reuşit să inventeze chiar un stil de luptă, denumit Tae Chun Do. Potrivit inventatorului său, Tae Chun Do este o tehnică în care cursanţii învaţă cum să-şi dezvolte puterile interioare şi să se apere într-o situaţie reală, care s-ar putea petrece în viaţa de zi cu zi.

„Fiecare cursant învaţă să respecte o disciplină aparte şi tehnici de autoapărare. Practicanţii acestui stil de luptă trebuie să aibă o minte, o inimă şi un suflet pure şi curate, altfel nu-şi pot folosi simţurile într-o confruntare adevărată”, mai spune maestrul luptător pentru

Despre tehnica sa de luptă, Silviu Iordache Lazăr mai spune că, din România, ea a ajuns să fie practicată şi peste hotare, în ţări precum Spania, Bangaldesh, Argentina sau Anglia.

Lasă un răspuns

Top