You are here
Home > Actualitate > Omul de afaceri Iulius Șpak, reținut de polițiștii, într-un dosar de evaziune fiscală VIDEO
loading...

Omul de afaceri Iulius Șpak, reținut de polițiștii, într-un dosar de evaziune fiscală VIDEO

Iulius Șpak, administratorul firmei cu același nume din Valea Mare, a fost reținut pentru 24 de ore, miercuri, seara, de polițiștii din Argeș, într-un dosar care vizează o evaziune fiscală de peste 450.000 lei. În același dosar au mai fost reținuți un bărbat din Craiova și unul din Pitești, directori în firmă.

Iulius și Carmen Șpak, AUDIAȚI în urma perchezițiilor

Fiul și nora fostului miliardar Constantin Șpak, patron al unor fabrici de mezeluri din judeţul Olt care s-a înjunghiat în inimă în aprilie 2011, au ajuns astăzi la audieri alături de alți angajați ai firmei pe care o administrează în Valea Mare, într-un dosar de evaziune fiscală.

În urma celor 6 percheziții efectuate în această dimineață la Valea Mare, Slatina, Craiova, Pitești și o comună argeșeană, printre cele 5 persoane conduse la audieri la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș se numără și Iulius și Carmen Șpak, copiii fostului miliardar oltean Constantin Șpak, sinucis în urmă cu șapte ani. Aceștia sunt suspectați că, prin firma pe care o administrează, Iulius Spak Prod 1914, ar fi prejudiciat statul cu peste 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA. La audieri au fost conduși și directorul general al firmei – din municipiul Craiova, directorul zonal și un angajat, ambii din Argeş.

„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor unități PC, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile că ar fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni. Totodată, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor mai multe documente fiscale.”, arată un comunicat remis de IPJ Argeș.

Potrivit anchetatorilor, acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieșit că, în perioada august – noiembrie 2017, administratorii societății ar fi omis în totalitate sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate.

Spak și soția să, Carmen, s-au numărat printre cele cinci persoane care au fost audiate de polițiștii argeșeni, în urmă celor șase percheziții desfăsurate, în cursul zilei de miercuri. Oamenii legii au făcut o descindere la Pitești, acasă la un director al firmei Spak, una la Bogați, Argeș, unde locuiește un muncitor al respectivei societăti, o altă în comună Valea Mare, Olt, la sediul firmei, două la Slatina și una la Craiova.

„Trei persoane au fost reținute: un bărbat în varstă de 38 de ani din Slatina, altul din Craiova de 46 de ani și altul din Pitești de 40 de ani, toți administratori ai societătii. Au fost cinci persoane aduse la audieri, printre care și o femeie de 33 de ani din Slatina, dar s-au luat măsuri doar împotrivă celor trei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Mădălin Zamfir.

În urmă perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitătii Economice Argeș au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor sisteme informatice, imprimante, telefoane mobile și tablete, susceptibile a fi fost folosite la săvarsirea de infracțiuni, potrivit unui comunicat remis de IPJ Argeș.

Totodată, polițiștii au identificat și ridicat mai multe documente fiscale.

„Cei vizați sunt bănuiti că, în perioadă august-noiembrie 2017, în calitate de administratori ai unei societăti comerciale, cu profil de activitate comerț cu produse din carne, ar fi omis în tot sau în parte să evidențieze în registrele contabile operațiunile comerciale efectuate. Prejudiciul creat depăseste 450.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș.

Lasă un răspuns

Top