You are here
Home > Actualitate > CUM SĂ DECONGELEZI CARNEA ÎN DOAR 5 MINUTE. ESTE ADEVĂRATUL SECRET AL BUCĂTARILOR
loading...

CUM SĂ DECONGELEZI CARNEA ÎN DOAR 5 MINUTE. ESTE ADEVĂRATUL SECRET AL BUCĂTARILOR

Data viitoare când vei dori sa gătești friptură pentru cei dragi nu va mai trebui să aștepti cu orele și nici să îți aduci aminte de seara să scoți carnea din congelator. Citește mai jos care este cea mai rapida metoda pentru decongelat carnea, dezvăluită de cei mai mari bucătari. Iti spun mai jos care este cea mai rapida metoda pentru a descongela carnea. Un truc mai simplu nici ca nu se poate mai ales ca foarte multi dintre noi pastram carnea in congelator pentru a face fripturi. Metoda aleasa nu presupune cuptor cu microunde si nici timp sa astepti pana cand carnea se descongelaza pe blatul de la bucatarie.

În cazul în care trebuie sa pregatesti repede prânzul sau cina și ai uitat să scoți cu câteva ore înainte carnea din congelator, iar carnea nu s-a decongelat, avem pentru tine un truc folosit de marii bucătari ce te va ajuta s-o dezgheți în doar 5 minute.

Ce trebuie să faci ca să decongelezi carnea în doar câteva minute

Poti sa decongelezi o friptura in 5 minute spun cei de la RocketNews24. Metoda au preluat-o de la un post de televiziune din Taiwan in care o bucata de carne groasa de 1cm este decongelata in cel mai scurt timp. Tot ce ai nevoie sunt doua oale din aluminiu si apa. Ia cele doua cratite și pune-le în chiuvetă. Pe prima întoarce-o cu fundul în sus și pune carnea pe ea. Pe cealaltă, umple-o cu apă și pune-o peste carne.

Trebuie să aștepți 5-10 minute – în funcție de grosimea cărnii și vei avea carnea dezghețată foarte rapid.

Pare greu de crezut, dar acest lucru este posibil. Iar pentru acest truc culinar atât de interesant există insa și o explicație științifică. Metalul este un bun conductor de căldură, iar aluminiul este un bun conductor al căldurii ambientale, care este eficientă pentru a decongela alimentele.

Atenție, însă: odata dezghețată, carnea nu trebuie recongelată sub nicio formă. Cel mai indicat în acest caz este să o prepari termic (adică să o gătești) și, chiar dacă nu o vei consuma în acel moment, să o păstrezi în frigider până când vei decizde ca o vei consuma.
Atunci când congelezi carnea, bacteriile nu mor, ci doar întră într-o stare de „moarte aparentă”, care le împiedică să se înmulțească sau să altereze carnea. Numărul mare de bacterii de pe suprafața cărnii (mai mare decât la prima congelare) va fi păstrat și se va amplifica la următoarea dezghețare. Și tot asa.

Sursa: frumusetile.com

Lasă un răspuns

Top