You are here
Home > Actualitate > Transmisie LIVE Kovesi face in premiera conferinta de presa, dupa atacurile la adresa DNA din aceasta saptamana
loading...

Transmisie LIVE Kovesi face in premiera conferinta de presa, dupa atacurile la adresa DNA din aceasta saptamana

Procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi va sustine, miercuri seara, o conferinta de presa, in contextul in care institutia pe care o conduce a fost tinta multor atacuri politice in ultimele zile.

Este pentru prima oara de cand a venit la sefia DNA cand Kovesi sustine o conferinta de presa la sediul institutiei.

Presa din ROMANIA va va prezenta, in format LIVE TEXT, incepand cu ora 19:30, declaratiile sefei DNA

19:17 – Cu mai putin de un sefert de ora de conferinta sefei DNA, premierul Viorica Dancila a anuntat, la iesirea de la sedinta PSD, ca situatia prezentata la Antena 3 a ingrijorat-o si ca va avea maine, inaintea sedintei de Guvern, o discutie cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si ca ii va cere sa aiba si o declaratie de presa dupa aceasta discutie pentru a-si prezenta concluziile cu privire la scandalul in care a fost implicata institutia anti-coruptie.

„Nu cred ca pot eu sa spun daca cineva poate sau nu mai poate conduce DNA-ul. Pentru mine e important ca cetatenii sa aiba in continuare incredere in institutiile statului. Sunt ingrijorata si nu mai sunt confortabila dupa ce am vazut ca pot fi facute probe pentru un prim-ministru. Dupa ce a existat un precedent poate exista si al doilea precedent”, a spus Dancila.

Intrebata daca Guvernul vrea sa dea o ordonanta de urgenta pentru comasarea DNA si DIICOT, Dancila a spus „exclus”.

Miercuri este deja a 4-a zi consecutiva in care Kovesi si DNA au fost in centrul multor declaratii venite de la politicieni, dupa ce procurorul suspendat din DNA Mihaiela Iorga Morar si fostul deputat PSD Vlad Cosma au facut mai multe acuzatii duminica seara, in direct la Antena3. Celor doi li s-a alaturat la acelasi post de televiziune si fostul deputat Sebastian Ghita, care a fugit din tara dupa ce a fost anchetat in mai multe dosare instrumentate de DNA.

Pe langa acuzatii, Cosma a furnizat Antenei3 si niste inregistrari audio si video din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta. In inregistrarile lui Cosma unele voci le sunt atribuite procuroruului-sef al DNA Ploiesti Lucian Onea si fostului procuror Mircea Negulescu.

DNA a reactionat public si a aratat ca Vlad Cosma, inculpat intr-un dosar de trafic de influenta, a prezentat denaturat situatia dintr-un dosar penal ce e in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal.

DNA, reactie dupa „dezvaluirile” Antenei 3: Este deschis un dosar de santaj. Stenograme: „E si Voiculescu bagat… si Ghita… in treaba asta”

Procurorul-sef al DNA Ploiesti, Lucian Onea, a spus ca e posibil ca vocea din inregistrare sa fie a lui, insa inregistrarile sunt trunchiate, asa ca se vor face expertize tehnice.

Scandalul creat astfel a dus la multe iesiri publice ale politicienilor care cer de mult timp inlocuirea lui Kovesi de la sefia DNA. Ba chiar s-a ajuns la situatia in care premierul Viorica Dancila i-a cerut ministrului Justitiei Tudorel Toader sa isi intrerupa vizita oficiala in Japonia si sa vina la sedinta de guvern de joi ca sa intervina in scandalul creat.

Lasă un răspuns

Top