You are here
Home > Actualitate > Spitalul Militar Bucureşti a inaugurat cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa
loading...

Spitalul Militar Bucureşti a inaugurat cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a inaugurat, miercuri, cel mai performant centru integrat de medicină nucleară din Europa în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice la care va putea avea acces orice pacient asigurat.

„În momentul de faţă, ce avem aici în acest centru reprezintă dotarea cea mai performantă la nivel european într-un astfel de spital. Proiectul are o valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, investiţie a MApN şi a Spitalului Militar. Este doar un prim pas pentru că urmează în Spitalul Militar investiţii foarte serioase.

Avem un program major de investiţii pentru Spitalul Militar însemnând o clădire nouă, un pavilion nou pe care intenţionăm să-l construim în perioada imediat următoare, însemnând investiţie în tehnică militară, în resursă umană”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, potrivit Mediafax. Ministrul Apărării a precizat că noul centru va putea primi şi militari străini care ar avea nevoie de îngrijiri medicale. „Spitalul acesta este spital de rol 4. Ne dorim ca în parteneriatul pe care îl avem şi cu SUA, dar şi ca ţară membră NATO, să putem să deservim, dacă va fi nevoie, nevoile aliate pentru medicină militară.

Spitalul este un spital de rol 4, asta înseamnă că este ultimul tip de spital din lanţul de intervenţie medicală în cazul în care este necesar acest lucru. (…) Investiţiile pe care le vom derula în perioada imediat următoare nu vor face nimic altceva decât să ridicăm standardul pentru a putea deservi nu doar pacienţii din sistemul medical militar, dar orice pacient care se află în suferinţă şi doreşte servicii de calitate”, a adăugat ministrul.

Centrul integrat are două aparte importante: SPECT-CT, care se adresează mai multor afecţiuni ale sistemului endocrin (tiroidă, paratiroidă), ale sistemului renal, afecţiuni ale sistemului cardiovascular şi PET-CT, care este dedicat depistării afecţiunilor oncologice. În ceea ce priveşte personalul medical, acesta a fost format atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind vorba despre trei doctori de medicină nucleară, doi de radiologie imagistică medicală, un fizician medical, patru asistente şi personal tehnic. „Ei (medicii) aveau experienţă anterioară, dar s-au perfecţionat pentru a lucra pe acest aparat pentru că trainingul a fost inclus în costul aparatului. (…) Acest centru este foarte important pentru că întruneşte două capabilităţi: capabilitatea de investigaţia imagistică adică de scintigrafie, dar care adaugă această tomografie computerizată, adică o imagine 3D, deci o acurateţe extraordinară a diagnosticului”, a adăugat comandantul.

Lasă un răspuns

Top