You are here
Home > Actualitate > Muncitori din România și Moldova exploatați pe șantiere în Marea Britanie
loading...

Muncitori din România și Moldova exploatați pe șantiere în Marea Britanie

Un bărbat a fost arestat pentru suspiciuni de sclavie modernă în urma controalelor efectuate de autoritățile britanice în Londra În ultima perioadă autoritățile britanice au raportat tot mai multe cazuri în care muncitori din statele membre ale UE, în special din țările est-europene ale blocului comunitar, au fost exploatați în diverse locații din Marea Britanie.

Cazurile suspectate de sclavie modernă au apărut deseori în presa din Regatul Unit, în multe dintre acestea fiind implicați cetățeni din România. Controale tot mai frecvente au fost realizate în ultimii ani pe șantiere de construcții, în ferme agricole, fabrici și alte unități de producție și servicii de pe tot cuprinsul Marii Britanii.

Autoritatea pentru abuzuri la locul de muncă (GLAA) a emis un comunicat prin care a anunțat rezultatele a cinci controale simultane efectuate la diverse locații din Ilford, Barking, Walthamstow, Forest Gate și Newham. Raziile au făcut parte dintr-o anchetă mai amplă, al cărei scop a fost identificarea cazurilor de sclavie modernă în care ar fi putea fi implicați muncitorii străini de pe șantierele de construcții din zona capitalei Londra, informează publicația gazetaderomania. co. uk.

Acțiunea a fost demarată după ce autoritățile britanice au primit mai multe informații care prezentau existența unor #abuzuri asupra lucrătorilor străini care muncesc pe șantierele de construcții din #Marea Britanie. Informațiile primite se refereau și la amenințări cu violența fizică și utilizarea de identități false.

Un număr de oameni, care ar fi cetățeni din România și Republica Moldova au fost găsiți la cele cinci adrese unde au avut loc descinderile. Într-un singur imobil au fost găsite 23 de persoane care trăiau în condiții precare, înghesuite în spații mici. În acea locație au fost identificate șase femei și doi copii mici.

Un total de zece persoane au fost luate și duse la un centru de primire, inclusiv doi băieți de 15 ani, pentru a li se oferi posibilitatea de a vorbi cu ofițeri special instruiți, cu privire la situația lor. Un bărbat a fost arestat de către polițiștii britanici, acesta fiind suspectat de infracțiuni de sclavie modernă, iar un număr de 50 de persoane sunt tratate ca fiind „vulnerabile „, ca urmare a seriei de raiduri realizate de către autoritatea britanică pentru abuzuri la locul de muncă (GLAA).

Bărbatul arestat este un cetățean român, cu vârsta de peste 20 de ani și a fost transportat la secția de poliție din Forest Gate pentru interogatoriu, potrivit comunicatului. Inspectorul GLAA, Tony Byrne a spus: „Capacitatea noastră de a investiga și de a lua măsuri pentru a opri criminalitatea și abuzurile de muncă este în creștere.

Prioritatea noastră este de a proteja muncitorii vulnerabili de exploatare și acțiunea aceasta demonstrează că vom acționa atunci când avem informații că astfel de infracțiuni de muncă sunt comise. „#romani in UK

Lasă un răspuns

Top