You are here
Home > Actualitate > Vestea proasta pentru Familiile românilor aflaţi în Londra, afectate de decizia de ultimă oră luată de Marea Britanie
loading...

Vestea proasta pentru Familiile românilor aflaţi în Londra, afectate de decizia de ultimă oră luată de Marea Britanie

Cetătenii Uniunii Europene care sosesc în Marea Britanie în perioadă de tranziție de după Brexit vor putea cere să rămană în această tară pe termen nedefinit, dar nu-și vor putea aduce automat și familiile, a indicat miercuri guvernul de la Londra, potrivit Reuters.

Un document publicat pe site-ul executivului britanic a prezentat un sistem conform căruia cetătenii UE care vin în Marea Britanie după ce această va ieși din blocul comunitar-dar înainte de încheierea așa-zisei perioade de implementare-vor avea posibilitatea de a rămane în Regatul Unit suficient că să devină eligibili pentru a obține dreptul de rezidentă permanentă. În schimb, dreptul lor de a-și reîntregi familiile după perioadă de implementare-tranziție-va fi guvernat de legislația britanică, și nu de cea a Uniunii Europene, care stipulează un regim mai strict decât sistemul actual al UE, care le asigură membrilor de familie dreptul automat de acces.

Drepturile celor care vin în Marea Britanie în timpul tranziției urmează să fie definite de legislația britanică și interpretate exclusiv de tribunalele britanice, a menționat Ministerul de Interne britanic. Judecătorii britanici nu vor putea recurge la Curtea Europeană de Justiție pentru chestiuni de interpretare.

Limitarea imigrației a fost unul din motivele cheie pentru care britanicii au votat în favoarea ieșirii din UE la referendumul din 2016, pe fondul unui important aflux de cetăteni ai UE, mai ales din tări mai sărace din estul Europei. Luna trecută, premierul britanic Theresa May a intrat în contradicție cu Bruxellesul afirmând că cei care vin în perioadă de tranziție vor fi tratați diferit de cei veniți în tară înainte de ieșirea să din UE, prevăzută pentru 29 martie 2019.

Lasă un răspuns

Top