You are here
Home > Actualitate > IN 1920 AMERICA A INTRODUS IODUL IN SARE SI… AMERICANII AU DEVENIT MAI DESTEPTI! INSA NU ASTA A FOST INTENTIA!
loading...

IN 1920 AMERICA A INTRODUS IODUL IN SARE SI… AMERICANII AU DEVENIT MAI DESTEPTI! INSA NU ASTA A FOST INTENTIA!

În 1920, America a introdus iodul în sărea consumată de cetățenii ei pentru a rezolvă o problemă ce ținea de starea de sănătate a americanilor. Autoritățile nu s-au gândit atunci că, făcând acest lucru, vor rezolvă neintenționat și o altă problemă, ce ține de data această de inteligență locuitorilor de peste ocean… Că urmare a faptului că foarte mulți americani aveau gușa, în 1920 America a introdus în comerț sărea iodata.

Gușa reprezintă umflarea dureroasă a glandei tiroide, dereglare vizibilă sub formă unei umflături apărute sub gât. Cauza acestei afecțiuni foarte neplăcute este deficitul de iod. Înainte că producătorii de sare din Statele Unite să înceapă să iodeze sărea, cantitatea de iod din alimentația americanilor depindea exclusiv de zonă în care locuiau aceștia.

Indivizii care locuiesc în apropiere de mare, beneficiază din plin de această substanță din apa potabilă și din alimente, în timp ce în alte zone, iodul lipsește cu totul din natură, indivizii fiind predispuși spre gușa dacă nu își completează dietă cu iod din alte surse.

După adăugarea iodului în alimentația curentă a americanilor prin iodarea sării, problemă gusei a fost rezolvată aproape în totalitate. Însă odată cu rezolvarea acestei probleme, s-a mai constatat încă un lucru surprinzător. Potrivit unui raport din 2013, IQ-ul mediu al locuitorilor din zonele sărace în iod a crescut cu 15%.

Acest lucru a fost posibil datorită unui studiu condus de James Feyrer, David Weil și Dimitra Politi care au pornit în cercetarea lor de la premisă că dizabilitățile intelectuale ar putea fi provocate de un deficit de iod. Prin urmare aceștia au analizat datele privind capacitățile intelectuale ale recruților din 1920, când, recruții cu un grad de inteligență mai mare erau trimiși la Air Force, în timp ce cei cu o inteligență mai scăzută erau repartizați la forțele terestre.

Comparând incidență gutei și rezultatele testelor la recruții din timpul Primului Război Mondial cu aceleași date din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a evidențiat clar existența unei legături strânse între o sursă sigură de iod și un IQ mediu în crestere…

Lasă un răspuns

Top