You are here
Home > Actualitate > Cum ne aducăm copiii pentru a-i transforma în OAMENI DE SUCCES
loading...

Cum ne aducăm copiii pentru a-i transforma în OAMENI DE SUCCES

Modul în care părinții își cresc copiii va avea un impact pe tot parcursul vieții asupra sănătății și comportamentului lor emoțional. Un anumit tip de educație îi poate determina pe cei mici să devină persoane de succes.

Părinții relaxați – le oferă copiilor libertatea de a explora și de a încerca lucruri noi. Îi lasă să-și rezolve micile probleme singuri. Acești părinți sunt exact opusul stereotipurilor – vor ca cei mici să se distreze și să învețe din consecințele firești ale comportamentului lor.

Copiii conducătorilor relaxați s-ar putea să nu primească suficiente îndrumări și instrucțiuni practice. Ca rezultat, nu pot învăța toate abilitățile de care au nevoie pentru a deveni cei mai buni într-un anumit domeniu.

Părinții exagerat de autoritari – de multe ori instituie pedepse disproporționate în comparație cu greșelile celor mici, în speranța că îi învață astfel o lecție importantă de viață.

Deoarece acești părinți pun foarte mult accent pe comportamentul obedient al copiilor, cei mici nu internalizează întotdeauna mesajul .

Avocații copiilor – adesea se îngrijorează că, fără ajutorul lor, copiii ar fi înșelați, sau hărțuiți.

Un asemenea tip de părinți nu le permite copiilo să experimenteze emoții incomode sau să se lupte cu anumite greutăți. Cei mici nu pot învăța abilitățile emoționale și abilitățile de rezolvare a problemelor de care au nevoie pentru a deveni adulți de succes.

Părinții lideri puternici – sunt cei care se străduiesc să creeze un echilibru între oferirea de suficientă libertate copiilor, îndrumându-i, în același timp. Ei educă, de asemenea, prin exemplu. Copiii învață de la ei că există întotdeauna loc pentru îmbunătățire.

Cercetările arată în mod constant că stilul de viață al unui părinte afectează totul, de la notele copilului la sănătatea sa fizică și psihică. A deveni un părinte puternic mental este cheia pentru a-i ajuta pe copii să atingă potențialul lor maxim.

De cele mai multe ori, copiii de succes sunt cei ai căror părinți sunt lideri puternici din punct de vedere mental, deoarece îi îndrumă prin exemplul propriu.

Sursa: jurnalistii.ro

Lasă un răspuns

Top