You are here
Home > Actualitate > Palestinian terorist, arestat pe teritoriul României. Instiga la atentate cu bombă!
loading...

Palestinian terorist, arestat pe teritoriul României. Instiga la atentate cu bombă!

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structură Centrală, la sesizarea Serviciului Român de Informații, efectuează cercetări fată de un cetătean român de naționalitate palestiniană, în varstă de 30 ani, suspectat de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu și instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive. În urmă verificărilor întreprinse a rezultat că suspectul prezența indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

Persoană a promovat sistematic în mediul online idei, concepții și atitudini specifice unor entităti teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acțiunile derulate de organizații teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităti de a ajunge în Siria și de a comite atentate teroriste. În cursul zilei de astăzi procurorii DIICOT- Structură Centrală impreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalitătii Organizate-Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Terorism au efectuat o percheziție la domiciliul suspectului situat pe rază județului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite și ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare și sisteme informatice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvarsirii infracțiunilor prev.

De art.33 al.1 lit e și art. 33² alin. 4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei – VLAD ȚEPEȘ. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovătie.

Lasă un răspuns

Top