You are here
Home > Actualitate > Franța paralizată de greva Air France și de la căile ferate. Numere de telefon de asistență pentru români
loading...

Franța paralizată de greva Air France și de la căile ferate. Numere de telefon de asistență pentru români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetătenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republică Franceză că, în ziua de marți, 3 aprilie 2018, va debuta o grevă de amploare și, cel mai probabil, de lungă durată în transportul feroviar și la compania aeriană Air France.

Astfel, la Societatea Natională a Căilor Ferate (SNCF) va circulă un tren de mare viteză din opt și un tren regional din cinci. În circulația internatională a garniturilor de tren, sunt planificate doar trei din patru trenuri Eurostar în circulație și un grafic aproape normal în cazul trenurilor Thalys, spre Belgia. În schimb, nu vor circulă garniturile de tren spre Spania, Italia și Elveția.

De asemenea, greva lucrătorilor din sectorul feroviar a ajuns în fază protestelor de durată, cu încetarea lucrului timp de două zile din cinci, care ar urmă să dureze 36 de zile pe parcursul a trei luni calendaristice consecutive. Asistentă pentru românii afectați Cetătenii români pot solicita asistentă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetătenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanentă.

De asemenea, cetătenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgentă au la dispoziție și telefonul de permanentă al misiunii diplomatice a României în Republică Franceză: +33680713729. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea pagînilor de Internet http://paris.mae.ro, www. mae. ro și reamintește faptul că cetătenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreste în sigurantă”(disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play „), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top