You are here
Home > Economic > Diverse > Toți părinții ar trebui să facă aceste lucruri! Cum să-ți protejezi copiii pe Facebook
loading...

Toți părinții ar trebui să facă aceste lucruri! Cum să-ți protejezi copiii pe Facebook

Publicarea pozelor cu copii pe rețelele sociale a devenit un element aproape nelipsit din viața părinților moderni. Aceștia partajează aproape totul în mediul online. În timp ce aceste gesturi facilitează apropierea de prieteni și de familie, servesc, fără ca ei să-și dea seama, hoților și pedofililor.

Nu toți părinții care publică imagini cu cei mici se întreabă înainte dacă doar amicii lor urmează să le aprecize. Hoții de date pot profita de faptul că mamele sau tații copiilor anunță, voit sau nu, vârsta lor sau locurile în care merg frecvent.

Din fericire, cercetările arată că există câțiva pași simpli pe care îi pot ajuta pe părinți să protejeze intimitatea online a copiilor lor.

Verifică setările de confidențialitate de mai multe ori și amănunțit. Ai grijă să selectezi o audiență restrânsă, formată doar din persoane cunoscute, pentru fiecare dintre mesajele și fotografiile cu cei mici pe care le publici.

De asemenea, este înțelept să te interesezi ce aplicații au acces la informațiile tale. Poți limita cu ușurință acest lucru atât pe site-ul aplicațiilor, cât și din Facebook.

Evită să publici numele complet al copilului pe Facebook și gândește-te de două ori înainte de a dezvălui data lui de naștere. Ai grijă ce ”postezi” când e ziua lui de naștere și vrei să le arăți tuturor cum ați petrecut. Din nefericire, acest lucru divulgă informații despre copiii noștri cu persoane care nu le doresc binele.

Cercetătorii au descoperit că este facil pentru oricine să coreleze diverse date împărtășite de părinți cu ”prietenii” de pe Facebook și din asocierea aceasta să-și dea seama care sunt vârsta copiilor și adresa lor și chiar afilierea politică a părinților.

Nu publica fotografii cu copiii tăi dezbrăcați. Pozele cu bebeluși care fac baie sunt, cu siguranță, apreciate de prietenii tăi și de rudele care și-ar dori să-i vadă mai des, dar trebuie să ai în vedere că există și o rețea subterană a social media care poate profita de pe urma lor.

În Australia, de exemplu, autoritățile au descoperit că din toate imaginile cu caracter pedofil de pe diverse site-uri, jumătate provin din conturile pe rețelele de socializare ale părinților.

Informează prietenii, familia și școala unde învață copiii despre preferințele tale în ceea ce privește publicarea pozelor cu ei. Una dintre cele mai frecvente plângeri ale părinților privește partajarea de către terți, fără acordul lor, a datelor personale ale celor mici.

Sursa: jurnalistii.ro

Lasă un răspuns

Top