You are here
Home > Actualitate > 8 greșeli pe care le faci atunci când bei cafea
loading...

8 greșeli pe care le faci atunci când bei cafea

Dacă nu poți trăi fără cafea și vrei să te bucuri de cele mai minunate arome în fiecare dimineată, este necesar să știi care sunt cele mai comune greșeli atunci când prepari cafeaua și să le eviți.

Un consum moderat de cafea în fiecare zi ne dă o stare mai bună și are efecte benefice asupra sănătătii noastre. De exemplu, dacă bei o cafea cu 30 de minute înainte să te apuci de sport, vei avea mai multă energie și te ajută să previi oboseală musculară.

Iată care sunt cele mai comune greșeli atunci când prepari cafeaua, pe care le-ai făcut cel puțin o dată, conform Brightside.me.

Nu cumperi cafea de calitate

Dacă vrei să bei o cafea bună, trebuie să știi că prețul este direct proporțional cu calitatea. Alege o cafea la preț moderat direct din magazinele specializate.

Nu acordați atenție sortimentelor de cafea

Există două tipuri principale de cafea: Arabica și Robustă. Arabica are un gust mai delicat, cu note fine de cacao și nucă, în timp ce Robustă are un gust mai amar și conține mai multă cofeină.

Cafeaua Arabica este de două ori mai scumpă decât Robustă. Dacă boabele sunt rotunde și mici, dar producătorul spune că produsul este “100% Arabica” probabil incearcă să vă păcălească.

Nu depozitezi cum trebuie cafeaua

Aerul, lumina și căldura sunt cei mai mari dușmani ai cafelei. Nu trebuie să cumpărati sau să depozitați cafeaua în ambalaj din plastic sau în recipiente ruginite care îi vor da un gust metalic. Ambalajul trebuie să fie etanș. Dacă păstrezi cafeaua la vedere, folosește un recipient opac.

Nu respecți regulă de 1: 10

1 g de cafea la 10 ml de apă este cantitatea ideală. Dacă neglijezi această regulă și pui prea multă apă vei avea o băutură mediocră.

Nu folosești cană potrivită

Pentru a te bucură de un gust bun, trebuie să folosești ceașca potrivită. Cea mai bună opțiune este ceașca de 200 ml, cu lațuri groase. Dacă este alungită în interior, cu atât mai bine, va menține băutura caldă mai mult timp. Înainte de a turnă cafeaua, incălziti cană.

Bei cafeaua veche

Din lipsă de timp, pui cafeaua în cană și o bei când îți aduci aminte de ea? Cafeaua se bea proaspătă, altfel își pierde aromă și devine mult mai amară.

Adaugi prea multe ingrediente

Ingredientele vor da cu sigurantă un gust mai aromat și nu reduc proprietătile antioxidante ale cafelei. Insă, dacă îți place să bei cafeaua cu lapte și zahăr, nu exagera cu cantitătile.

Nu cureți aparatul de cafea suficient de des

Dacă nu speli filtrul de cafea în mod regulat, cel puțin o data pe lună, riști să te imbolnăvesti din cauza bacteriilor. În plus, acest lucru te ajută la salvarea aromelor autentice de cafea.

Lasă un răspuns

Top