You are here
Home > Actualitate > Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu a încetat din viață marți, la vârsta de 81 de ani
loading...

Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu a încetat din viață marți, la vârsta de 81 de ani

În viață, vine o vârstă, vine o veste, vine o vreme, care cheamă clipa tuturora. Astăzi, 15 mai 2018, cel care a fost chemat în eternitate, a fost Cristian Țopescu. Marele om de televiziune a murit la ora 16, prin stop cardio respirator iresuscitabil.

Fostul comentator sportiv era internat la Spitalul Elias din data de 8 mai și se afla în secția de Terapie Intensivă, suferind de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet zaharat.
Pe perioada internării, Cristian Țopescu a beneficiat de monitorizare strictă și tratament în secția de Terapie Intensivă, a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Cristian Țopescu s-a născut în data de 26 martie 1937 în București și era licențiat al Institutului de Educație Fizică și Sport (1970). Ca membru al echipei hipice a României, a practicat sărituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (între anii 1960-1962), unde a triumfat în două campionate naționale.
Cristian Țopescu a lucrat ca reporter sportiv între anii 1964-2004, la TVR, fiind realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor șef sport, director general adjunct TVR.

Președintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Țopescu, Ordinul „Steaua României”, în anul 2017, ” în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea și devotamentul cu care a susținut și promovat valorile sportului național, pentru intuiția, căldura și erudiția cu care a comentat performanțele sportului românesc”.

Cristina Țopescu i-a adresat duminică un mesaj emoționant de susținere tatălui său, care a fost întotdeauna trup și suflet alături de țară, „atât de mult, încât acum poate și asta îl costă”. Astăzi, Cristina a rămas fără „ticul” ei.

Condoleanțe Cristinei Țopescu și familiei îndurerate.
Dumnezeu să-l odihnească!

Lasă un răspuns

Top