You are here
Home > Actualitate > Sa NU distribuiti, ca NU intereseaza pe nimeni! Campionul Uniunii Europene la șah este un român
loading...

Sa NU distribuiti, ca NU intereseaza pe nimeni! Campionul Uniunii Europene la șah este un român

Îl cheamă David Radu are 10 ani și a învățat să joace șah în urmă cu 4 ani. De atunci a câștigat mai multe concursuri, cel mai important fiind cel în care a concurat împotriva altor șahiști de vârsta lui din toate țările Uniunii Europene.

David Radu și-a început inițierea în jocul minții la Clubul Mihai Marin din București, unde a mers timp de trei ani. „Locul unde se țineau orele de șah era foarte aproape de grădiniță, și doamna Luiza Marin, cea care i-a pus piesele de șah în mână, mi-a spus că e un copil cu calități pentru șah și așa am început să-l ducem acolo de două ori pe săptămână”, povestea mama micului șahist pentru jurnaliștii de la newsweek.ro.

Radu a concurat pentru prima dată la vârsta de 6 ani, reușind să câștige mai multe partide. Apoi a urmat o ascensiune rapidă, acesta participând la Campionatul Mondial, la cel European și la cel al Uniunii Europene, pe lângă competițiile interne unde a concurat chiar la seniori. Primul concurs mai mare a fost Campionatul Național din 2016 unde s-a clasat în prima jumătate a clasamentului. În 2017 a participat la Europenele de la Mamaia. Apoi, în aprilie 2017, la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade“, a ieșit pe primul loc la „blitz“ și pe locul 2 la clasic, cu același număr de puncte ca și câștigătorul, diferența fiind făcută pe criterii de concurs.

La Campionatul Mondial Școlar organizat la Iași a ieșit pe locul 11 din peste 100 de participanți, competiția fiind câștigată de un mongol. A urmat apoi Campionatul Național unde a ieșit pe 3, loc ce i-a dat dreptul să participe la Campionatul Uniunii Europene. Locurile 1 și 2 sunt trimise de Federație la Campionatul Mondial sau la cel European. Acolo a ieșit pe primul loc. David Radu spune că practică șahul din pasiune. Acum se antrenează acasă cu maestrul Ion Glodeanu și își dorește să ajungă într-o zi maestru internațional.

sursa newsweek.ro.

35 thoughts on “Sa NU distribuiti, ca NU intereseaza pe nimeni! Campionul Uniunii Europene la șah este un român

 1. Aveti atatea stiri interesante,utilitati,diverse incat o zi intreaga o pierzi si tot nu reusesti a le parcurge pe toate.
  Insa suna urat si aiuritoare provocarea pusa inaintea unei stiri care chiar ea insasi este o valoare si merita cu varf si indesat valoarea ..sa fie popularizata,sau pusa pe Facebook ca o stire de exceptie,fac referire la ”Sa NU distribuiti, ca NU intereseaza pe nimeni! ””…suna a milogeala,tiganeala nu stiu cum sa ma exprim mai politicos,sa nu va ofensez totusi…si nici decum o invitatie.
  Eu as renunta la acest stil de abordare,serios.,vad ca mai sunt asemenea sugestii ale unor cititori !
  Cu stima si urari de cat mai multe stiri proaspete,va urez !

  1. Același sentiment am avut si eu. Munca unui copil este confundata cu o știre mondena de cel care a scris articolul care este total neinspirat și lipsit de profesionalism.

  2. Asta se numeste psihologie inversa. Pentru ca daca iti scria ca un copil de 10 ani e campion la şah, sigur nu intrai pe stirea respectiva, pt ca nu ti se parea interesanta. Dar societatea noastra se pare ca este atrasa de nenorociri, scandaluri si alte tampenii care te afecteaza emotional.

 2. Știrea este buna dar anunțul ma face sa nu il distribui. Total neinspirat și nepregătit profesional cel care a scris știrea. Nu este o știre de senzație si este munca unui copil.

  1. Ecact. Fac un deserviciu cu alegerea stilului asta acuzator. Recunosc ca titlurile de genul ,,nimeni nu distribuie asa ceva” ma determina chiar sa nu distribui.

 3. Asta doar.pentru urechile ciuntite…
  -o publicitate…TOT PUBLICITATE SE CHIAMA chiar daca este facuta prost..
  – o publicitate/stire… chiar daca este negativa…TOT POZITIVA RAMANE..
  – intr-o publicitate evident conteaza atat calibrul cat si anul fabricatiei…cu precizarea INTENTIEI…
  -UNEORI chiar publicitatile/stirile prost facute sunt mult mai benefice decat cele bine articulate/ancorate in peisajul lingvistic..
  -intr.0 publicitate/stire….,ironia/sarcasmul/dibacia mesajului… concureaza in contextul esteticii URATULUI, cu cele mai RAFINATE poezi, chiar lasa cu mult in urma orice metafora sau imagine linistita A RUPTURII DE MENISC…
  -SI…s-ar mai putea spune….si pentru urechile deschise….

  1. Solomon Laurentiu Mihail, atatea metafore, epitete, antiteze,oximoron si alte cuvinte pompoase folosesti dar nu exprimi de fapt nimic! Nu mai zic de sens si articularea cuvintelor.
   Pe scurt: esti o forma fara fond!

  2. Solomon Laurentiu atentie la gramatica! Ai pre multe greseli si nu promovezi nimic prin negativism.Ii faci tanarului un deseviciu!

 4. Să mă scuzați, dar ce treabă am eu cu acela?

  Dvs vă proiectați aici îb acel copil, mai exact în reușita aceluia – iar așa ceva face bine la suflet.
  Căci în ultimul se află o gaură, ce urlă să fie astupată cu ceva, în ale considerației de sine.

 5. Achiesez cu opinia dlui Marc Diac: titlul face un deserviciu acestei povesti de succes. Copilul acesta stie ce stie pentru mine sau pentru el insusi? Si cat de mandri ne vom simti cu totii peste ani cand se va auzi ca cine stie ce mega-companie de peste ocean se foloseste de creierul lui!

 6. Putina imaginație, domnilor/doamnelor de la OLT.RO ! Oricum, : rugat fiind, nu distribui. De altfel nu sunt un adept al reclamei negative. Publicitatea se poate face si pe cai mai putin ofensive sau apelând la sentimentele resentimentare sau pretins patriotice !

 7. Cand vad astfel de titluri, fiti sigur ca nu voi distribui.
  Daca titlul ar fi fost” Campionul UE la sah este un copil roman” l-as fi distribuit de sute de ori. In felul asta, NU.
  Totusi…, FELICITARI copilului.

 8. Tara arde și baba se piaptănă, cam asa vine Știrea asta😂 ma încălzește maxim ca a câștigat un puradel campionatul de sah… când in viata sunt alte lucruri mai importante și ne confruntam cu Probl mult mai grave in societatea noastra😉

 9. Nu voi distribui ,pentru ca nu ma intereseaza si nici nu intereseaza pe nimeni, Va sugerez si alte titluri pentru articole similare:” Pacat ca nu intereseaza pe nimeni…” of, of,of.

 10. Bine. Nu distribuim! Data viitoare lasati arogantele de o parte si nu „o ardeti” arogant, cand este vorba despre succesul meritat al unei persoane.

Lasă un răspuns

Top