You are here
Home > Actualitate > Alertă ANM cu efect imediat de ninsori şi viscol. Meteorologii au emis avertizări de cod galben
loading...

Alertă ANM cu efect imediat de ninsori şi viscol. Meteorologii au emis avertizări de cod galben

Alertă ANM de ninsori şi viscol. Meteorologii au emis avertizări de cod galben © Hepta

Alertă ANM de ninsori şi viscol până vineri dimineaţă. Meteorologii au emis avertizări tip cod galben din cauza vremii deosebit de reci care va pune stăpânire pe jumătate de ţară.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben valabilă din această noapte şi până miercuri seară, potrivit căreia în regiunile sudice şi sud-estice ale ţării vor fi intensificări ale vântului, ninsori viscolite şi depuneri de zăpadă şi gheaţă.

De miercuri seară până vineri dimineaţă, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara, iar în sud-est vântul va continua să aibă intensificări, spulberând zăpada.


Val polar peste România, de 1 Decembrie. Temperaturile vor scădea la minus 20 de grade

De 1 Decembrie, România va îngheţa la minus 20 de grade. Prima zi de iarnă aduce ger cumplit, cum nu a fost niciodată în ultimii ani. Îmbrăcaţi-vă gros, dacă vreţi să ieşiţi din casă la parada militară! În Capitală vor fi minus 10 grade, iar la Alba Iulia, minus 6. Şi nu este singura veste care ne dă fiori reci. Până se va instala gerul, ne vom lupta cu viscolul.

Pe un drum din Suceava, iarna a creat un peisaj glaciar. Din cauza chiciurei, copacii par a fi din zăpadă. Acelaşi peisaj i-a luat prin surprindere pe şoferi, şi în judeţul Botoşani.

Ninsoarea se intoarce de miercuri în tot sudul ţării şi va lovi cu forţă pentru că vine însoţită de viscol. Vântul va sufla cu peste 60 de kilometri pe oră. Deja, iarna îşi arată colţii pe creste. Pe Vârful Omu este urgie.

După viscol şi ninsoare, vine gerul. Un val de aer siberian va îngheţa ţara începând de vineri dimineaţă. Vor fi temperaturi cu 15, chiar 20 de grade mai mici decât ar fi normal în această perioadă.

Gerul va cuprinde întreaga ţară. Dimineaţa, o să avem temperaturi de minus 20 de grade atât în Transilvania, cât şi în nordul Moldovei.

Cu maxime de minus 4, minus 3 grade şi spre minus 7, minus 8 grade, anunţă meteorolog ANM Alina Şerban.

Sâmbătă dimineaţă, îmbrăcaţi-vă gros! Iarna va scoate armele la paradă. În loc de 8 grade, cât ar fi normal în Bucureşti, va fi ger de crapă pietrele.

Sâmbătă dimineaţa, în capitală, temeperatura o să scadă până la minus zece grade, iar, pe timpul zilei, n-o să avem în termomentre mai mult de minus 3 grade. O temperatură cu mult mai scăzută decât cea normală pentru începutul lunii decembrie.

Iar în Alba Iulia vor fi minus 6 grade. Din cauza vântului, temperaturile resimţite vor fi chiar mai mici de-atât.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare cod galben valabilă miercuri, între orele 02.00 şi 20.00, când se vor semnala intensificări susţinute ale vântului, ninsori viscolite, depunerea unui strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.

„În intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă”, arată ANM.

Alertă ANM tip cod galben de ninsori şi viscol până vineri
Vezi 2 imagini în Galerie

Alertă ANM de ninsori şi viscol pentru jumătate de ţară
De asemenea, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55-75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 de metri.

Totodată, meteorologii au emis o informare valabilă de miercuri, de la ora 20.00, până vineri, la ora 10.00, care vizează intensificări ale vântului şi local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, dar şi vreme deosebit de rece în toată ţara.

În intervalul menţionat, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopţii de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

„Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării”, mai spun meteorologii, menţionând că vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii.

sursa meteoromania.ro

Lasă un răspuns

Top