You are here
Home > Actualitate > Breaking News! Veste buna pentru Romani din Regat, Curtea de Justiţie a UE a decis: Marea Britanie poate renunţa la Brexit!
loading...

Breaking News! Veste buna pentru Romani din Regat, Curtea de Justiţie a UE a decis: Marea Britanie poate renunţa la Brexit!

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis luni că Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este liber să revoce în mod unilateral notificarea intenţiei sale de retragere din UE.

CJUE a decis luni că Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este liber să revoce în mod unilateral notificarea intenţiei sale de retragere din UE. Decizia de a revoca Brexit-ul ar fi o opţiune ”suverană”, a susţinut instanţa europeană, relatează Agerpres.

La începutul lunii octombrie, Curtea Supremă a Scoţiei a anunţat că a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru o hotărâre preliminară cu privire la posibilitatea ca Marea Britanie să poată revoca unilateral decizia de a ieşi din Uniunea Europeană.

Deputaţi scoţieni reprezentând circumscripţii care, la referendumul din iunie 2016, au votat masiv pentru menţinerea Regatului Unit în UE, au înaintat o petiţie Curţii Supreme, în tentativa de a dovedi că acesta are o opţiune unilaterală de a rămâne în blocul comunitar.

Lasă un răspuns

Top