You are here
Home > Actualitate > Europa cere recuperarea prejudiciilor aduse de politicienii arestați pentru fapte de corupție
loading...

Europa cere recuperarea prejudiciilor aduse de politicienii arestați pentru fapte de corupție

Banca Mondială avertizează România în privința recuperării prejudiciilor aduse de oamenii de afaceri și de politicienii arestați pentru fapte de corupție.

Prezent la Forumul Investitorilor Străini, reprezentantul Băncii Mondiale, Ismail Radwan, a explicat că nu e corect ca, după un an de închisoare, cei condamnați să fie eliberați și să se bucure de banii câștigați ilegal.

Este grozav că persoanele corupte sunt băgate la închisoare, dar mai trebuie să şi recuperați banii pe care acei oameni i-au furat. Problema este că nu aveți nicio instituție care să facă asta. Bunurile furate trebuie confiscate și recuperate și banii oamenilor trebuie recuperați. Politicienii și oamenii de afaceri corupți sunt arestați, dar ies după un an sau doi și se bucură în continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public, a afirmat Ismail Radwan.
De partea cealaltă, Alexandru Năstase, secretar de stat în Departamentul pentru Investiții Străine, a declarat că este probabil ca țara noastră să schimbe legislația pentru ca averile ilicite să poată fi confiscate mai ușor.

Guvernul a decis să lupte cu corupția. Noi facem curățenie. Este important să luăm înapoi banii de la cei care au furat, dar este un proces complicat. Multe firme sunt în faliment. Probabil că unele schimbări legislative sunt necesare, a spus secretarul de stat, citat de Ziarul Financiar.
Potrivit unei declarații făcută în luna septembrie a acestui an de procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, doar din dosarele gestionate de Direcția Națională Anticorupție, statul român are de recuperat 310 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Top